per fles
€ 10,95
10,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Collefrisio Trebbiano d’Abruzzo Filarè

  • Van moderne bioproducent Collefrisio
  • Met een ingetogen aroma en een frisse, sappige smaak
  • Lekker als borrelwijn en bij diverse gerechten

Heerlijke, droge witte wijn uit Italië, met een aroma van rijp geel en groen fruit. De sappige, frisse smaak komt goed tot z’n recht in combinatie met vis of verschillende voorgerechten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

Heerlijke, droge witte wijn uit Italië, met een aroma van rijp geel en groen fruit. De sappige, frisse smaak komt goed tot z'n recht in combinatie met vis of verschillende voorgerechten.

Wijnspijssuggestie

Heerlijke toegankelijke droge witte wijn, uitstekend bij vele visschotels en voorgerechten.

Extra informatie

Trebbiano abuzzese is dé witte druif van de Abruzzen. Vanwege te weinig aandacht voor geschikt terroir en veel te hoge opbrengsten is deze druif lange tijd ondergewaardeerd geweest. Het zijn kleinschalig werkende producenten als Collefrisio die het potentieel van de druif aantonen.

Hun prachtige biologische Trebbiano d’Abruzzo is een loepzuivere witte wijn, die op moderne wijze, maar ook met gevoel voor authenticiteit is gemaakt. Hij is droog, met een ingetogen aroma en een frisse, sappige smaak. Precies zoals de Italianen hun witte wijn graag drinken.

Dankzij z'n subtiele karakter past de Trebbiano perfect bij een keur aan gerechten, zoals antipasti, frisse zomerse salades of mediterrane visgerechten. Maar ook als borrelwijn komt deze fraaie witte goed tot z'n recht. Zeer geslaagd!

Drinken bij
Heerlijke toegankelijke droge witte wijn, uitstekend bij vele visschotels en voorgerechten.

Proefnotitie
Zuiver geurend, met frisse tonen van geel en groen fruit. De sappige, droge smaak is evenwichtig, fris en rond en blijft aromatisch nahangen.

Houdbaarheid
Nu drinken; goed houdbaar tot twee à drie jaar na de oogst.

Onderscheidingen
Perswijn - maart/april 2024: **** Zeer goed | Krachtig, vlierbloemen, kruidig

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Collefrisio Trebbiano d’Abruzzo Filarè” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *