per fles
€ 12,85
11,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

DeMorgenZon DMZ Chenin Blanc

  • Niet-houtgerijpte chenin
  • Afkomstig van zogenaamde ‘bush vines’ wijngaarden in Paarl
  • Sappig, vol, evenwichtig en fris
  • Lekker bij salades, koude schotels en gestoofde of gegrilde vis

Frisse, fruitige Zuid-Afrikaanse witte wijn met een kenmerkende citrustoon en licht toast in het aroma. De smaak is sappig en vol. Lekker bij salades, koude schotels en vele visgerechten, zowel gestoofd als van de grill.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

De wijngaarden voor de topwijnen liggen op de hogere en koele gedeelten van Stellenbosch, tussen de 200 en 400 meter boven zeespiegel.

Wijnkaartbeschrijving

Prima wijn bij salades, koude schotels en vele visgerechten, zowel gestoofd als van de grill.

Wijnspijssuggestie

Aanbevolen bij witvis, schaal- en schelpdieren, gerechten met kip, salades en als aperitief.

Extra informatie

DeMorgenzon is een zeer fraai wijndomein. Hier staat bovendien alles in het teken van het maken van kwaliteit. De wijngaarden voor de topwijnen liggen op de hogere en koele gedeelten van Stellenbosch, tussen de 200 en 400 meter boven zeespiegel.

De filosofie van DeMorgenzon is dat een hoge kwaliteit Stellenbosch-wijn het fruit van de Nieuwe Wereld combineert met de elegantie van de Oude Wereld. Dat uit zich in wijnen met een plezierige doordrinkbaarheid.

Deze verleidelijke Chenin komt van op het zuiden geörienteerde wijngaarden met granieten bodems. Dat levert perfect rijpe druiven met frisse zuren en een geconcentreerde smaak op. Ze worden 's nachts en 's ochtends vroeg geoogst om zoveel mogelijk aroma's te bewaren.

Eenmaal geoogst, worden de druiven geperst en laat wijnmaker Alastair Rimmer het sap spontaan vergisten, deels in roestvrijstalen tanks, deels in gebruikte houten vaten. Na zo'n vier maanden rijping op de gisten wordt de wijn gebotteld.

Drinken bij

Prima wijn bij salades, koude schotels en vele visgerechten, zowel gestoofd als van de grill.

Proefnotitie

Frisfruitige chenin blanc met een kenmerkende citrustoon en licht toast in het aroma. De sappige, volle smaak is evenwichtig, geurig en eindigt met een frisse afdronk.

Houdbaarheid

Gemakkelijk houdbaar tot drie jaar na de oogst.

Onderscheidingen


  • Winelife | Evelijn van Heuven - voorjaar 2024: **** Bijzonder aanbevolen | Een lengte om van te dromen

  • Perswijn - september/oktober 2023: 15/20 punten | Goed tot zeer goed | Zacht en sappig, opwekkend

  • Tim Atkin MW - Special Report South Africa 2022 Top 100: 90/100 punten | Passion fruit, nectarine and yellow apple flavours

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “DeMorgenZon DMZ Chenin Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *