per fles
€ 8,90
8,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

DeMorgenZon Walvisch Kaapse Wit

  • Voornamelijk afkomstig van topdomein DeMorgenzon
  • Als aperitief of begeleider van bijvoorbeeld salades en vis
  • Wint aan smaak door rijping, tot drie à vier jaar na de oogst

Zuid-Afrikaanse droge witte wijn met de geur van licht karamel, rijpe ananas en iets boter. De smaak is vol, zacht en fris. Heerlijk bij salades met vis, maar ook erg lekker bij pasta of kip.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnkaartbeschrijving

Fijn geurende droge witte wijn met nuances van licht karamel, rijpe ananas en iets boter. De volle, zachte smaak blijft lang aanhouden en eindigt met een frisse afdronk.

Extra informatie

Walvisch Kaapse Wit is een originele blend van o.a. chenin blanc, roussanne en viognier, merendeels afkomstig uit wijngaarden van het gerenommeerde DeMorgenzon Estate in Stellenbosch. In de sterk gereglementeerde Europese wijngebieden ligt deze druivencombinatie niet voor de hand, maar Carl van der Merwe kiest - niet gehinderd door tradities - gewoon de druiven die elkaar perfect aanvullen in geur en smaak.


De druiven zijn van voorname herkomst, geconcentreerd en gezond geoogst. Hierdoor wint deze witte assemblage aan complexiteit na rijping van een of twee jaar op fles. Bijzonder in deze prijsklasse en zeker het proeven waard.


Walvisch, de Zuid-Afrikaanse wijnen van Carl van der Merwe


Carl van der Merwe is de uiterst kundige wijnmaker van DeMorgenzon Estate in Stellenbosch. Voor zijn heerlijke huiswijnen gebruikt hij druiven van jonge wijnstokken in eigen wijngaarden en koopt enkele vaten bij bevriende wijnmakers. Topproducent Carl drinkt zijn huiswijn zelf ook, voor ons een grote aanbeveling!


Proefnotitie

Fijn geurende droge witte wijn met nuances van licht karamel, rijpe ananas en iets boter. De volle, zachte smaak blijft lang aanhouden en eindigt met een frisse afdronk.


Drinken bij

Heerlijk bij salades met vis, maar ook erg lekker bij pasta of kip.


Houdbaarheid

Nu prima op dronk, gemakkelijk tot twee jaar houdbaar.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “DeMorgenZon Walvisch Kaapse Wit” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *