per fles
€ 9,85
9,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Domaine Coudoulet Syrah

  • Op fruit gemaakt, dus zonder eikenhoutrijping
  • Soepel rood met tonen van braam en laurier
  • Heerlijk zo en aan tafel

Volle, soepele rode wijn met een rijke smaak. De geur kenmerkt zich door aroma’s van braam, blauwe bes en laurier. Mondvullend, romig en soepel van structuur met een lichte kruidigheid in de aanhoudende nasmaak. Kan prima zo gedronken worden, of bijvoorbeeld bij kruidige (vlees)gerechten. Houdbaar tot drie à vier jaar na oogstdatum.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Mondvullende, soepele rode wijn met een rijke smaak die prima zo gedronken kan worden, of bijvoorbeeld bij kruidige (vlees)gerechten.

Extra informatie

De Syrah van Domaine Coudoulet is een prachtig voorbeeld van een vakkundig gemaakte, authentieke Zuid-Franse rode wijn. De huidige, wereldwijde trend in de productie van dikke, romige rode wijnen met veel eikenhout maakt dat veel wijnen op elkaar gaan lijken en dat de herkomst en zelfs het druivenras ondergeschikt zijn.

Camille Ournac stelt hier zijn terroir-getypeerde Syrah tegenover. De druiven worden op het juiste moment geplukt, zonder sporen van overrijpheid. Vervolgens gisten ze, vrijwel zonder ingrijpen, in betonnen cuves. Er volgt geen rijping in eikenhouten vaten. Dit geeft een ‘op fruit gemaakte’ rode wijn, die zuiver en verleidelijk geurt en een prachtig smaakevenwicht heeft.

Hij is voldoende soepel en sappig om zomaar te drinken, maar ook uitgesproken genoeg om bij het eten te serveren. Denk bijvoorbeeld aan tarte flambée of een zomerse barbecue. Schenk de wijn op zo’n 15°C, zoals men in Zuid-Frankrijk gewend is. Zo komt deze rode wijn nog beter tot zijn recht.

Drinken bij

Mondvullende, soepele rode wijn met een rijke smaak die prima zo gedronken kan worden, of bijvoorbeeld bij kruidige (vlees)gerechten.

Proefnotitie

Paarsrode kleur. De geur kenmerkt zich door aroma's van braam, blauwe bes en laurier. Mondvullend, romig en soepel van structuur met een lichte kruidigheid in de aanhoudende nasmaak.

Houdbaarheid

Nu drinken; houdbaar tot drie à vier jaar na oogstdatum.

Onderscheidingen

De Grote Hamersma - december 2023: 8,5 | Een jubel aan sap en een lekker snufje zwarte peper

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Coudoulet Syrah” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *