per fles
€ 9,85
9,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

L’Arjolle Equilibre Syrah-Cabernet Franc Rose

 • Onderscheidende rosé met verfijning en smaaklengte
 • Uitstekend bij charcuterie, vleessalades en visschotels
 • Behoudt zijn kwaliteit tot 2 à 3 jaar na de oogst
 • Een pittige en verfijnde rosé, met geuren van rood fruit – zoals framboos – en een lichte kruidigheid.

Uitstekend bij charcuterie, vleessalades en visschotels.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  Frankrijk

  Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

  Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

  Extra informatie

  Arjolle volgt de trend van lichtere, zalmkleurige rosé. Wijnmaker Teisserenc paste de manier van wijn maken aan door de syrahdruif vroeger te oogsten en deze direct na binnenkomst licht te persen, waardoor er minder kleur wordt onttrokken. De cabernet franc wordt later geoogst en weekt zes uur met schil, voor de persing.


  Heel onderscheidend voor deze mooie rosé is dat de uitgewerkte gistcellen van de sauvignon blancproductie worden toegevoegd aan de gistende rosé. Teisserenc roert regelmatig in de tank, zodat de gistresten goed in contact komen met de wijn. Deze techniek (bâtonnage) zorgt voor een ronde, volle smaak en - door het gebruik van dit sauvignongist - meer geurintensiteit.


  In het voorjaar volgt de botteling met een schroefdop, voor behoud van frisheid. Een prachtig staaltje modern wijn maken in combinatie met oude technieken. Het resultaat is een mooie mix tussen de typische Languedoc- en Provençaalse stijl, met verfijnde fruitgeuren en een elegante, droge smaak.


  De drie kleuren van Arjolle. De Fransen zijn bijzonder trots op hun driekleurenvlag én op de prachtige Zuid-Franse Languedoc, waar heerlijke ‘tricolore-wijnen’ vandaan komen. Wit, rosé en rood van Domaine de l’Arjolle zijn voorbeeldwijnen voor deze streek.


  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “L’Arjolle Equilibre Syrah-Cabernet Franc Rose” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *