per fles
€ 12,80
11,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Domaine de Marce Touraine Oisly

  • Van uniek terroir in Touraine Oisly
  • Opvallend rijpe, zachte stijl door rijping op de gisten
  • Gastronomisch: heerlijk bij vis of geitenkaas

Heerlijke, frisdroge witte wijn met een verfijnde geur van rijpe perzik, nectarine en honingmeloen. De smaak is opvallend vol, zacht en rijk met milde zuren en een lange afdronk. Perfect om te combineren met jonge geitenkaas, groene salades of bij licht-pittige, Aziatische gerechten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Domaine de Marce Touraine Oisly


Wat je noemt een verborgen parel, deze Touraine Oisly. De naam mag dan niet zo bekend zijn als die van grootheden Sancerre of Pouilly-Fumé, de kwaliteit én authenticiteit van deze Sauvignon Blanc uit de Loire zijn uitmuntend, zeker gezien de bescheiden prijs.

De wijn is de trots van Domaine de Marcé. Het is een van de weinige producenten in Touraine Oisly, een kleine subappellatie van de veel grotere Touraine. Het gebiedje – iets ten zuiden van Blois, ingeklemd tussen de Loire en de Cher – wordt pas sinds 2011 als officiële AOP erkend, maar de familie Godet heeft er al zes generaties ervaring.

Wijnmaker Christophe Godet weet dus als geen ander hoe geschikt het terroir hier is voor unieke kwaliteitswijn. Hij bewerkt zo’n 35 hectaren wijngaarden met overwegend sauvignon blanc-stokken, aangeplant op een bodem van zand en klei. Deze samenstelling geeft zijn wijnen zowel elegantie als intensiteit en gewicht.

En dat proef je terug in de Coulée Galante: een verrukkelijke witte klassewijn! Met z’n herkenbare, frisse Sauvignon-signatuur maar ook opvallend zachte en rijke karakter is het bovendien een prachtwijn aan tafel. Probeer ‘m klassiek bij jonge geitenkaas, groene salades of vis, of avontuurlijker bij licht-pittige Aziatische gerechten.

Drinken bij

Heerlijke, frisdroge witte wijn om te combineren met jonge geitenkaas, groene salades of bij licht-pittige, Aziatische gerechten.

Proefnotitie

Lichtgeel gekleurde Sauvignon met een verfijnde geur van rijpe perzik, nectarine en honingmeloen. De smaak is opvallend vol, zacht en rijk met milde zuren en een lange afdronk.

Houdbaarheid

Nu drinken en gemakkelijk tot drie à vier jaar houdbaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine de Marce Touraine Oisly” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *