per fles
€ 7,40
7,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Domaine De Montlong Monbazillac 0.375 liter

  • Edele rotting
  • Sémillon, Sauvignon en Muscadelle

Prachtige, goudgele edelzoete Périgord. Intense aroma’s exotisch fruit en gegrilde noten. Een mooi volle en complexe smaak. Rond en perfect in balans.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk in combinatie met witvis, schaaldieren en Aziatische gerechten.

Extra informatie

Monbazillac een gebied in Bergerac, heeft een welverdiende status hoog te houden op het gebied van edelzoete wijnen. De evenwichtige Blanc Monbazillac uit Frankrijk is een cuvée. De goede wijnen uit dit gebied zijn vergelijken met de Sauternes van Bordeaux. Het gebied ligt in het zuiden van de Bergerac, aan de rivier de Dordogne. Dit klimaat is ideaal voor de grauwe schimmel. Domaine de Montlong ligt in het hart van dit gebied, in de gemeente Pomport gelegen aan de Dordogne. Het domein is eigendom van Michel en Catherine Lambert en is tevens al eeuwen familiebezit. 70% van de wijn bestaat uit Semillon aangevuld met 20% Muscadelle en 10% Sauvignon Blanc.

Deze bijzondere wijn heeft zijn specifieke smaak te danken aan de edele rotting of "pourriture noble". Dit is een "ziekte" die de druiven aantast, en die door de wijnmakers gebruikt wordt. Het gaat om de schimmel Botrytis cinerea, die in het najaar toeslaat, bij vochtige en vooral warme omstandigheden. Er gaat een hoeveelheid vocht in de druif verloren waardoor het suikergehalte en het gehalte aan smaakstoffen stijgt. Uiteindelijk ontstaat er een mooie "gouden" dessertwijn.

Proefnotitie
Goudgeel van kleur; Vol en romig van smaak. Intenste aroma's van exotisch fruit en noten in de neus.

Drinken bij
Heerlijk bij kleine hapjes van pate en mooie desserts.

Houdbaarheid
Nu goed op dronk, zeker drie tot vier jaar na oogst houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine De Montlong Monbazillac 0.375 liter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *