per fles
€ 34,45
31,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Domaine Richeaume Méditerranée Cuvée Columelle

  • Van prachtig rijpe syrah, merlot en cabernet sauvignon
  • Zeer laag rendement en rijping in nieuwe eikenhouten fusten
  • Een geweldige maaltijdbegeleider, gerijpter ook heerlijk zo

Franse rode wijn met een intense geur en smaak. Jong gedronken past deze wijn heel goed bij licht gekruide gerechten. Gerijpt erg lekker bij kalfsvlees of fijn gevogelte.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Domaine Richeaume Cuvée Columelle

Domaine Richeaume is voor ons een van de toonaangevende wijnhuizen in de Provence. Eigenaar Sylvain Hoesch vertegenwoordigt de tweede generatie. Hij heeft wijngaarden aan de voet van de berg Sainte-Victoire, nabij de stad Aix-en-Provence. Dit terroir staat bij kenners bekend als een absolute toplocatie. De werkwijze op het domaine is volledig biologisch, wat onder meer inhoudt dat er uitsluitend organische mest wordt gebruikt.

Deze Cuvée Columelle (vernoemd naar Columella, een Romeinse landbouwkundige schrijver uit de Oudheid) is een assemblage van syrah-, merlot- en cabernet sauvignondruiven van wijngaarden met een laag rendement (35 hl/ha). De wijn rijpt ongeveer twaalf maanden in nieuwe eikenhouten fusten en heeft een enorme concentratie en complexiteit. Dit is ongetwijfeld een van Zuid-Frankrijks beste wijnen!

Drinken bij

Indien jong gedronken prima bij licht gekruide gerechten. Eenmaal gerijpt een bijzondere begeleider van gerechten met kalfsvlees of fijn gevogelte.

Proefnotitie

Zeer geconcentreerde rode wijn van syrah- merlot- en cabernet sauvignondruiven, met veel kleur en intensiteit in geur en smaak. De afdronk heeft veel fruitigheid en zachtheid.

Houdbaarheid

Vanaf vijf jaar na de oogst op dronk en indien gewenst te bewaren tot twaalf jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Richeaume Méditerranée Cuvée Columelle” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *