per fles
€ 8,75
8,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

La Cour Des Dames Cabernet Sauvignon

  • Helderrode, fruitige en toegankelijke Zuid-Franse wijn.
  • Frisse tonen van rood fruit, bessen en een vleugje eikenhout.
  • Heerlijk bij koude schotels of barbecue gerechten.

Helderrode, fruitige en toegankelijke Zuid-Franse wijn met frisse tonen van rood fruit, bessen en een vleugje eikenhout. Heerlijk bij koude schotels of barbecue gerechten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Helderrode, fruitige Zuid-Franse wijn met frisse tonen van rood fruit, bessen en een vleugje eikenhout. De smaak is rond, toegankelijk en aromatisch, met een geurige, evenwichtige finale.

Wijnspijssuggestie

Licht gekoeld een heerlijke wijn bij koude schotels of barbecuegerechten.

Extra informatie

Laurent Delaunay, verantwoordelijk voor de La Cour des Dames-wijnen, komt uit een familie met een lange historie in de Bourgogne.
Na opleiding tot oenologue en werkervaring in o.a. Californië vestigde hij zich in 1995 als onafhankelijke wijnmaker in Frankrijk, nabij Nuits-Saint Georges. Naast een specialisatie in goede bourgognes legde hij zich al snel toe op de selectie van kwaliteitswijn in Zuid-Frankrijk.

Deze verleidelijke Cabernet Sauvignon komt van hooggelegen wijngaarden uit de Cevennen (voor fruit en rondheid) en Aude (voor kracht en structuur). Na de gisting rijpt ongeveer 10% van de wijn in kleine eikenhouten fusten. Daarna wordt de assemblage gemaakt. Een zeer geslaagde Zuid-Franse Cabernet!

Drinken bij
Licht gekoeld een heerlijke wijn bij koude schotels of barbecuegerechten.

Proefnotitie
Helderrode, fruitige Zuid-Franse wijn met frisse tonen van rood fruit, bessen en een vleugje eikenhout. De smaak is rond, toegankelijk en aromatisch, met een geurige, evenwichtige finale.

Houdbaarheid
Nu al op dronk; goed houdbaar tot drie à vier jaar na de oogst.

Onderscheidingen
Perswijn - mei/juni 2024: **** Zeer goed | Rond, sappig, fris, rijpe tannine

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La Cour Des Dames Cabernet Sauvignon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *