per fles
€ 8,55
7,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

La Cour Des Dames Syrah

  • Fraaie, droge Syrah
  • Wijn met een heerlijk pepertje
  • Ook ideaal in combinatie met pittige gerechten

Dieprode wijn met paarse nuances en een stuivend fruitig aroma van bosbessen, bramen en een toets eikenhout. Heerlijk glas om zo te drinken, maar ook prima bij de barbecue of pittige hapjes.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Dieprode wijn met paarse nuances en een stuivend fruitig aroma van bosbessen, bramen en een toets eikenhout. De zwoele smaak blijft rond en lang nahangen.

Extra informatie

Syrah is hard op weg een groot succes te worden in de Pays d'Oc. Het druivenras gedijt buitengewoon goed in grote delen van Zuid-Frankrijk en Pauline Delas maakt handig gebruik van de verschillen in bodemsoort en microklimaat. De selectie druiven komt uit drie verschillende regio's.

De oudste stokken staan in de omgeving van Nîmes, wortelen diep en zorgen daarmee voor rijkdom en rondheid. De druiven van de kalksteenhoudende kleibodem in de vlakte van Béziers geven stevigheid en de arme kalkhoudende grond nabij Carcassonne zorgt voor frisheid.

Een klein deel (10%) van de assemblage rijpt vervolgens op eikenhouten fusten. Het resultaat is een Syrah met een voor deze prijsklasse opmerkelijke complexiteit. Gewoon heerlijk!

Proefnotitie
Dieprode wijn met paarse nuances en een stuivend fruitig aroma van bosbessen, bramen en een toets eikenhout. De zwoele smaak blijft rond en lang nahangen.

Drinken bij
Heerlijk glas om zo te drinken, maar ook prima bij de barbecue of pittige hapjes.

Houdbaarheid
Nu drinken, gemakkelijk tot twee à drie jaar na oogst houdbaar.

Onderscheidingen

  • Perswijn - mei/juni 2024: **** Zeer goed | Rond, sap, kracht

  • december 2021 | De Grote Hamersma | 8+ | Een eerlijke syrah vol rijp fruit en fijn wat peper (oogst 2020)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La Cour Des Dames Syrah” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *