per fles
€ 10,30
9,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

La Nymphina Monastrell

  • Van 45 tot 5 jaar oude wijnstokken uit Yecla
  • Gerijpt in gebruikte bourgognevaten
  • Heerlijk bij stevige vleesgerechten of gerijpte kazen

Stevig rood uit Yecla. Volrood van kleur; krachtig van geur met rijp rood fruit, wat eikenhout en kruiden. De smaakstructuur is vol, evenwichtig en met rijpe tannine in de afdronk, die lang blijft aanhouden. Goed te combineren met kruidige stoofgerechten, maar ook bij lamsvlees van de grill.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Wijnspijssuggestie

Aanbevolen bij rundvlees, wildgerechten en kaas.

Extra informatie

De Deense broers David en Jonas zijn op jonge leeftijd besmet geraakt met het wijnvirus. Van kinds af aan hadden ze de droom ooit hun eigen wijnen te maken. Die droom werd werkelijkheid en heet Bodegas Trenza, een klein wijngoed in de Spaanse wijnregio Yecla.


Deze La Nymphina maken de broers dan ook als eerbetoon aan de bezieling die ze beiden altijd gehad hebben voor wijn. Het is immers deze passie die ervoor zorgde dat ze ieder hun sporen behaalden in de wijnwereld: David als gerenommeerd wijnmaker en Jonas als eerste Deense Master of Wine. Het is een Yecla pur sang, gemaakt van 100% monastrell, de druif waar het gebied zo bekend om is.


De stokken staan aangeplant op zo’n 850 meter boven zeeniveau, waardoor de druiven geleidelijk kunnen rijpen en tegelijkertijd voldoende frisheid behouden. De stokken zijn tussen de 45 en 50 jaar oud. Eenmaal geoogst worden de druiven ontsteelt en geperst. David laat het eerste deel van de persing weglopen om zo de kleur, aroma’s en smaken extra te concentreren. Na de vergisting rijpt de wijn zes maanden in gebruikte bourgognevaten van 228 en 500 liter.


Het levert een krachtige, maar toegankelijke Monastrell op, met tonen van rijpe bramen en pruimen, kruiden, cacao en een hint eiken. Drink ‘m bij geroosterd vlees, stevige pastagerechten of gerijpte kazen, of leg ‘m nog een paar jaar in de kelder. Indrukwekkend!


Proefnotitie

Volrood van kleur; krachtig van geur met rijp rood fruit, wat eikenhout en kruiden. De smaakstructuur is vol, evenwichtig en met rijpe tannine in de afdronk, die lang blijft aanhouden.


Drinken bij

Goed te combineren met kruidige stoofgerechten, maar ook bij lamsvlees van de grill.


Houdbaarheid

Op dronk vanaf 2 jaar na oogst; gemakkelijk 5 tot 6 jaar houdbaar.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La Nymphina Monastrell” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.