per fles
€ 9,95
9,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

L’Arjolle Brut de Cuve Sauvignon Blanc-Viognier Natuurwijn

(1 klantbeoordeling)
  • Zonder toevoegingen gebotteld
  • Sappige, intens zuivere smaak
  • Ideaal als borrel- of terraswijn

Fruitige droge witte wijn direct van het vat; veel jeugdig fruit in de geur met nuances van groene appel, perzik en anijs. De smaak is heerlijk sappig en rond en eindigt evenwichtig met een aromatische afdronk. Prima zomerwijn op terras als aperitief of bij frisse voorgerechten met vis en salades.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

L'Arjolle Brut de Cuve Sauvignon Blanc-Viognier Natuurwijn

Een witte natuurwijn maken, dat durven maar heel weinig producenten. Rood maken zonder toevoegingen is makkelijker, omdat de tannine in de schil als natuurlijke conserveerstof fungeert. Witte wijnen worden zonder de schil gemaakt en zijn daardoor minder ‘stabiel’.

Een hele uitdaging dus, voor François Teisserenc, om zuivere geuren en smaken te behouden en de wijn te behoeden voor oxidatie. Dat lukt alleen maar met gezonde druiven van topkwaliteit, die direct na de pluk in de tank worden gedaan om zo min mogelijk contact met zuurstof te hebben.

Na de vergisting rijpt de wijn op de gistcellen die zorgen voor een natuurlijke conservering. Vervolgens wordt de Brut de Cuve direct van de tank gebotteld, zonder toevoegingen en ongefilterd. Hierdoor is de wijn licht troebel en behoudt hij z’n volle en unieke smaak.

Een prachtig voorbeeld van hoe goed en zuiver een natuurwijn kan zijn! Bewaar hem bij voorkeur koel, het liefst op keldertemperatuur. Dan kunt u er tot twee jaar na de oogst van genieten.

Drinken bij

Prima zomerwijn op terras als aperitief of bij frisse voorgerechten met vis en salades.

Proefnotitie

Fruitige droge witte wijn direct van het vat; veel jeugdig fruit in de geur met nuances van groene appel, perzik en anijs. De smaak is heerlijk sappig en rond en eindigt evenwichtig met een aromatische afdronk.

Houdbaarheid

Nu drinken.

Onderscheidingen

De Grote Hamersma - april 2024: 8,5 | Wijn van druiven, niks toegevoegd, niks weggehaald

1 beoordeling voor L’Arjolle Brut de Cuve Sauvignon Blanc-Viognier Natuurwijn

  1. Peter Wilmans 3 september 2023

    Deze wijn bevat GEEN sulfiet.
    Natuurwijn daardoor bijzonder. , lekker fris. En vooral appel.
    Gewoon een lekkere wijn.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *