per fles
€ 4,95
4,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Oude Kaap Chenin Blanc

Deze heerlijk aromatisch, sappige frisse wijn blinkt uit in zijn fruitige karakter, zowel in de neus als in de afdronk komen vooral aroma’s naar voren van meloen, ananas en citrus fruit.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnkaartbeschrijving

Deze heerlijk aromatisch, sappige frisse wijn blinkt uit in zijn fruitige karakter, zowel in de neus als in

Wijnspijssuggestie

Heerlijke als dorstlesser op het terras en een prima begeleider van kip, vis en salades.

Extra informatie

De wijnen van Oude Kaap vinden hun oorsprong in de prachtige Franschhoek vallei met op de achtergrond de steile bergen Groot Drakenstijn. Voor de Oude Kaap Chenin Blanc worden uitsluitend de beste druiven uit de regio geselecteerd. Door intensief contact met de wijnboeren bepalen de wijnmakers van Oude Kaap welke percelen het beste geschikt zijn, alsmede een zeer strenge selectie van de druiven en welke vaten er worden gekozen voor de wijnen van de Oude Kaap.

Oude Kaap is een onderdeel van DGB/Douglas Green Bellingham, één van Zuid-Afrika's grootste onafhankelijke producenten en distributeurs in wijn.

Deze heerlijk aromatisch, sappige frisse wijn blinkt uit in zijn fruitige karakter, zowel in de neus als in de afdronk komen vooral aroma's naar voren van meloen, ananas en citrus fruit.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oude Kaap Chenin Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *