per fles
€ 8,50
7,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Le Jade Sauvignon Blanc

  • Fraaie, expressieve sauvignon
  • Fris en verleidelijk van smaak
  • Uitstekend als aperitief, bij frisse (vis)salades of schaaldieren

Geurige witte wijn uit Frankrijk, met het aroma van grapefruit en mineralen en een frisdroge smaak. Lekker als aperitief, maar ook een goede begeleider van (vis)salades of schaaldieren.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Veel sauvignons lijken ogenschijnlijk op elkaar. Toch is er in deze prijsklasse een groot verschil te proeven in zuiverheid, rijpheid en typiciteit. De meeste producenten beschikken over dezelfde technologie en kennis in de wijnkelder, maar het grote verschil wordt nog altijd in de wijngaard gemaakt.

Le Jade bewijst dit al jaren met de constante kwaliteit, met dank aan goed gelegen wijngaarden. Hier proef je duidelijk dat de producent een witte-wijnspecialist is. Deze fraaie, expressieve sauvignon zou in een chic restaurant niet misstaan als huiswijn. De zuivere fruitgeur en de frisse, verleidelijke smaak is voor wijnen in deze prijsklasse grandioos.

Drinken bij

Uitstekende aperitiefwijn en een goede begeleider van frisse (vis)salades of schaaldieren.

Proefnotitie

Een geurige, frisdroge witte wijn met een fijn sauvignon aroma van onder andere grapefruit en mineralen. De smaak is frisdroog en blijft aangenaam nahangen.

Houdbaarheid

Direct na de oogst op dronk en het best van smaak tot twee jaar daarna.

Onderscheidingen

Perswijn - mei/juni 2024: ***(*) Goed tot zeer goed | Aromatisch, groene kruiden, gras

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Le Jade Sauvignon Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *