per fles
€ 25,95
23,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Les Pensees de Pallus Chinon – Domaine de Pallus

 • Door topwijnmaker Bertrand Sourdais
 • Van biodynamisch geteelde cabernet franc
 • De sublieme synthese van traditie en modernisme in de Loire

Verfijnde, volle rode wijn met een ingetogen geur van zwarte bes, pruim, potloodslijpsel en beschaafd eiken. Vol, sappig en intens van smaak met opwekkende zuren en stevige, ronde tannine. De afdronk is aanhoudend met toast en notigheid. Past mooi bij gevogelte, zoals salades met kalkoen of kip, pasta met gebakken eendenborst of pittige, harde kazen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  Frankrijk

  Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

  Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

  Wijnspijssuggestie

  Verfijnde, volle rode wijn die mooi past bij gevogelte, zoals salades met kalkoen of kip, pasta met gebakken eendenborst of pittige, harde kazen.

  Extra informatie

  Les Pensees de Pallus Chinon - Domaine de Pallus

  “Bertrand Sourdais crafts magnificent expressions of Cabernet Franc at his family’s estate in Chinon. The Pensées de Pallus will give readers a very good idea of what to expect and also happens to be a steal.” - Antonio Galloni, Vinous, oktober 2020

  Bertrand Sourdais mag zijn sporen als jonge wijnmaker dan behaald hebben in Spanje, de liefde tussen hem en zijn geboortestreek Chinon en signatuurdruif cabernet franc is nooit bekoeld. Naast zijn wijndomein Antídoto in Ribera del Duero, runt hij sinds 2003 ook het ouderlijk Loirewijngoed Domaine de Pallus in Cravant-les-Coteaux, alwaar hij de vijfde generatie vertegenwoordigt.

  Wat Bertrands Chinons zo excellent maakt, is de manier waarop hij een volledig eigen benadering kiest in het maken van zijn wijnen, zonder ook maar ergens in te leveren op het respecteren van traditie en terroir. Dat terroir is meteen Bertrands tweede sleutel tot succes. Zijn wijngaarden in Cravant-les-Coteaux liggen niet in de vlakte, maar in de heuvels. Hiermee behoren ze tot de golden slopes van Chinon.

  Zoals veel wijnmakers in Chinon legt ook Bertrand veel nadruk op het werk in de wijngaarden en teelt hij zijn druiven op biodynamische wijze. Anders dan vele andere producenten, werkt hij in de kelder met relatief lange schilinweking en rijpt hij de wijnen ook langer. Dit zorgt voor meer structuur en rijpingspotentieel.

  De cabernet franc voor zijn ‘premier cru’ Les Pensées de Pallus oogst Bertrand van een aantal van zijn beste stokken in de heuvels van Cravant-les-Coteaux, in een perceel vlak naast het wijngoed. De bodem bestaat er uit zand en kalkachtige rots (tuffeau). Deze mix geeft zowel aromatiek en finesse, als wat stevigere tannines.

  Na de oogst vergist hij de druiven met behulp van natuurlijke gisten in betonnen cuves. Vervolgens rijpt de wijn een jaar in vaten uit de Bourgogne en nog eens zes maanden in betonnen cuves.

  Het maakt Les Pensées tot een onmiskenbare en klassieke Chinon, die zich tegelijkertijd onderscheidt door een opvallende precisie en diepte; de unieke signatuur van Sourdais. Drink deze schitterende Loire tussen vijf en vijftien jaar na de oogst, bijvoorbeeld bij gevogelte, wit vlees of romige paddenstoelen.

  Drinken bij
  Verfijnde, volle rode wijn die mooi past bij gevogelte, zoals salades met kalkoen of kip, pasta met gebakken eendenborst of pittige, harde kazen.

  Proefnotitie
  Robijnrood gekleurde wijn met een ingetogen geur van zwarte bes, pruim, potloodslijpsel en beschaafd eiken. Vol, sappig en intens van smaak met opwekkende zuren en stevige, ronde tannine. De afdronk is aanhoudend met toast en notigheid.

  Houdbaarheid
  Op dronk vanaf 4 jaar; ten minste houdbaar tot 10 jaar na de oogst.

  Onderscheidingen

  • Vinous | Rebecca Gibb MW - januari 2024: 92/100 punten | It is elegant, with finely-woven tannins and balanced

  • JamesSuckling.com - oktober 2023: 91/100 punten | A focused, fresh finish

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Les Pensees de Pallus Chinon – Domaine de Pallus” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *