per fles
€ 14,95
13,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Los Losares Garnacha Tintorera

  • Van 8 jaar oude, ongeënte stokken garnacha tintorera
  • Vol, rijp en zacht dankzij luxe houtrijping
  • De ideale wijn bij gegrild vlees of rijke stoofgerechten

Stevig Spaans rood. Krachtig aroma met rijpe tonen, jammig fruit, kokos en vanille. De volle, zachte smaak blijft lang aanhouden en eindigt met milde tannine en een aromatische afdronk. Een goede begeleider van licht gekruide (vlees)schotels of wildgerechten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Wijnspijssuggestie

Een goede begeleider van licht gekruide (vlees)schotels of wildgerechten.

Extra informatie

De talentvolle Juan Pablo Cantos, die eerder werkte bij het fameuze Vega Sicilia, kreeg de vrije hand om een topkwaliteit te maken van de oudste en niet geïrrigeerde wijngaarden van Bodegas Piqueras. Juan Pablo selecteerde het sterk kalkhoudende perceel ‘Los Losares’.

De 80 jaar oude, niet aangelijnde druivenstokken garnacha tintorera staan hier nog steeds op de originele onderstammen (pie franco). Door de hoge ligging rijpen de druiven langzamer en ontwikkelen ze meer finesse en complexiteit. Juan Pablo plukte de druiven dan ook pas half oktober, vanzelfsprekend met de hand. Na de twee gistingen rijpte de wijn gedurende 14 maanden in luxe fusten van Frans Allier-eiken.

Het maken van een dergelijke topkwaliteit is een belangrijke ontwikkeling voor Almansa. De meeste producenten maken hier wijnen van eenvoudige kwaliteit en missen daardoor de aansluiting bij de liefhebbers van mooie Rioja en Ribera del Duero. Dat neemt niet weg dat het vrijwel onbekende Almansa wel de potentie heeft voor prachtige wijnen. De (on)bekendheid speelt een cruciale rol in de prijs van een fles wijn. De ware liefhebber die verder kijkt dan de bekende namen op het etiket profiteert hiervan. Een dergelijke kwaliteit elders kopen kost minimaal tweemaal zoveel.

De Los Losares is donkergekleurd en heeft een prachtig aroma van rijp zwart fruit en luxe eikenhout. De volle, rijpe en zachte smaak zet vol in en heeft voldoende spanning om goed te combineren bij gegrild vlees of rijke stoofgerechten. Door de velourszachte smaak is deze Almansa ook buiten de maaltijd om fantastisch.

Proefnotitie
Volrood van kleur met een licht bruine nuance. Krachtig aroma met rijpe tonen, jammig fruit, kokos en vanille. De volle, zachte smaak blijft lang aanhouden en eindigt met milde tannine en een aromatische afdronk.

Drinken bij
Een goede begeleider van licht gekruide (vlees)schotels of wildgerechten.

Houdbaarheid
Op dronk vanaf 3 jaar na oogst, gemakkelijk 6 à 7 jaar houdbaar.

Onderscheidingen
Gilbert & Gaillard International Challenge 2022:
Dubbel goud medaille | 93/100 punten | Beautiful granular, mineral and sun-ripened texture.

Oktober 2021: NRC | Esmee Langereis | 9- punten
"Lekker biologisch ding voor een prachtprijs. Verkwikkend zwart en rood fruit, met zwarte peper en wat kruiden. Beetje cacao in de staart. Leukerd waar u direct vrolijk van wordt."

De Grote Hamersma 2020 : 8,5 | Sterwijn: opvallend goed | Luxueus rood
"Luxueus rood uit de hete binnenlanden van Spanje, waar voormalig wijnmaker van Vega Sicilia Juan Pablo Cantos tegen het fruit fluistert en de tanks dagelijks oppoetst. Prachtig gepolijst donker fruit, vanilleverstuiving, jonge pruimtabak en nog wat diepe indrukken. Zelf ook onder de indruk van het vriendelijke prijskaartje."

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Los Losares Garnacha Tintorera” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *