per fles
€ 12,55
11,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Mirabelle de la Jaubertie Monbazillac

  • Elegant, evenwichtig en aanhoudend
  • Past perfect bij niet al te uitgesproken desserts en blauwe kaas
  • Ook zonder er iets bij te eten een ware traktatie

Franse witte wijn met een aroma van rijp tropisch fruit (mango en ananas) en gedoseerd eikenhout. De smaak is vol, aanhoudend en evenwichtig zoet. Verfijnde wijn, heerlijk bij vruchtendesserts of als aperitief met toast en paté.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Mirabelle de la Jaubertie Monbazillac

Wat een prachtige zoete witte wijn van Hugh Ryman, eigenaar en wijnmaker van Château de la Jaubertie. Een klein deel van de witte druiven wordt niet geoogst voor de productie van droge witte wijn, maar blijft langer aan de stok rijpen. De vochtige omstandigheden in het naseizoen bespoedigen de 'pourriture noble' (edele rotting), waarbij de druiven verschrompelen en in smaak concentreren.

De zeer lage opbrengst zorgt voor een magnifieke zoete wijn die uitermate goed past bij niet al te uitgesproken desserts, blauwaderkazen of foie gras. Maar ook zonder er iets bij te eten is dit een ware traktatie. Een aangebroken fles blijft in de koeling gemakkelijk vele dagen goed.

Drinken bij

Verfijnde wijn, heerlijk bij vruchtendesserts of als aperitief met toast en paté.

Proefnotitie

Fraaie wijn met een aroma van rijp tropisch fruit – zoals mango en ananas – en gedoseerd eikenhout. De smaak is vol, aanhoudend en evenwichtig zoet, met een lange en elegante afdronk.

Houdbaarheid

Houdbaar tot zeker vijf à zes jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mirabelle de la Jaubertie Monbazillac” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *