per fles
€ 22,75
20,99
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen
Niet op voorraad

Miraval Rose Provence 2022

Deze Miraval Rosé wijn is bijna net zo mooi als Angelina Jolie. Samen met Brad Pitt kocht zij in 2 8 Château Miraval, waar in samenwerking met de beroemde Franse wijnmaker Perrin, deze wijn wordt gemaakt. En dit proef je zeker terug in deze wijn:

De Miraval Rosé heeft een elegante, bleekroze kleur, als glanzende bloemblaadjes. Een prachtige, aromatische neus boordevol vers fruit en lentebloemen. In de mond ingetogen kracht die hand in hand gaat met verfijning, verfrissende zuren en een sappige, ziltige, minerale afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk bij mediterrane hapjes, Aziatische gerechten, salades, krab, verse tonijn en groentetaart.

Extra informatie

De Miraval Rosé wordt in een dal diep in de Provence gemaakt door de wijnmakers van wijndomein Miraval. Het domein beslaat 600 hectare, met naast biologische wijngaarden ook olijfgaarden en bospercelen. Het is zo groot, dat het in twee appellations ligt: Côtes de Provence en Coteaux Varois en Provence. In het verre verleden werd Château Miraval door monniken bestuurd; tegenwoordig is het eigendom van Brad Pitt en Angelina Jolie. Die maakt er samen met Famille Perrin wijnen van druiven als grenache, syrah en rolle.


De Provence waar deze wijn gemaakt wordt, is dé regio van kunstenaars, landschappen die rechtstreeks van ansichtkaarten weg lijken te zijn gelopen en lekker weer. Geen wonder dat ieder glas wijn hier altijd net iets lekkerder smaakt dan elders. Waarschijnlijk is dit het deel van Frankrijk waar het langst wijn wordt gemaakt, al sinds 4000 jaar toen de Romeinen hier in Aix van de thermale baden kwamen genieten. De streek ligt in het zuidoosten van Frankrijk en strekt zich uit tussen Arles en Nice. Veel wijngaarden liggen dicht bij de Middellandse Zee en staan onder directe invloed hiervan. Door de heuvelachtige omgeving, zijn er echter ook veel gebieden die (enigszins) zijn afgeschermd van de zee invloeden.


De Miraval rose heeft een elegante, bleekroze kleur, als glanzende bloemblaadjes. Een prachtige, aromatische neus boordevol vers fruit en lentebloemen. In de mond ingetogen kracht die hand in hand gaat met verfijning, verfrissende zuren en een sappige, ziltige, minerale afdronk.


De druiven worden ’s ochtends vroeg geoogst zodat ze koel en fris blijven, en worden na aankomst in de wijnkelder tweemaal nagekeken op mindere druiven en andere onrechtmatigheden. Na het ontstelen worden de cinsault, grenache en rolle voorzichtig geperst. Voor de syrahdruiven wordt de saignéemethode gebruikt: de druiven worden gekneusd en krijgen een korte inweking samen met het sap; waarna het sap afloopt en verder vergist. 95% van de wijn rijpt op gekoelde roestvrijstalen tanks; 5% gaat met het gistbezinksel op vat, waarbij de gist regelmatig wordt omgeroerd (bâtonnage). Na het blenden wordt de wijn gebotteld in de kenmerkende Miraval-fles.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Miraval Rose Provence 2022” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *