per fles
€ 13,40
12,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Mouchão Alentejo Dom Rafael Tinto

  • Klassiek rood met tonen van donker fruit en specerijen
  • Van handgeplukte alicante bouschet, aragonez en trincadeira
  • Lekker bij gegrild vlees, lamstoof en zelfs kruidige vis

Portugese rode wijn met een ingetogen aroma van rijp zwart fruit en licht gebrande nuances. De smaak is vol, pittig en aanhoudend. Lekker bij gegrilde gerechten van vlees, groente of zelfs een kruidige visschotel.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Portugal

Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.

Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.

Wijnspijssuggestie

Volle rode wijn, prima bij gegrilde gerechten van vlees, groente of zelfs een kruidige visschotel.

Extra informatie

Dom Rafael is het visitekaartje van Mouchão, een van de grote klassiekers in de Portugese wijnwereld. Het wijndomein telt 38 hectaren en is sinds 1901 in bezit van de familie Reynolds. Sindsdien heeft de tijd er welhaast stilgestaan.

Veranderingen gebeuren hier gedoseerd en weloverwogen. Enkele jaren geleden is een van de topwijnmakers van de Alentejo, Hamilton Reis, aangetrokken. Niet om het roer drastisch om te gooien, maar wel om de wijnen geleidelijk wat soepeler en minder rustiek te maken.

Dat proef je al terug in de Dom Rafael rood, die een stuk verleidelijker is dan oudere oogsten. De handgeplukte druiven (alicante bouschet, aragonez en trincadeira) worden in bakjes van 20 kilo naar de kelder gebracht, met de voeten geperst en daarna langzaam vergist in grote open gistingsbakken, lagares genaamd.

Na de vergisting verblijft de wijn achttien maanden in fusten van verschillende inhoud (225, 2500 en 5000 liter) voor een natuurlijke stabilisatie. Dit is een prachtige, klassiek gemaakte Portugese wijn, die met z'n opvallende rijpingspotentieel ver boven z'n prijskaartje presteert.

Drinken bij

Volle rode wijn, prima bij gegrilde gerechten van vlees, groente of zelfs een kruidige visschotel.

Proefnotitie

Dieprode wijn met een ingetogen aroma van rijp zwart fruit en licht gebrande nuances. De smaakstructuur is vol, pittig en met een aanhoudende afdronk.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf twee à drie jaar na de oogst, goed houdbaar tot vijf à zes jaar na oogstdatum.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mouchão Alentejo Dom Rafael Tinto” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *