per fles
€ 9,95
9,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Nieuwe Trek Chardonnay Oak Aged

  • Van wijnmakerskoppel Van Niekerk
  • Sur lie gerijpt in vaten van Frans eiken
  • Mooi bij gegrilde vis of pompoenrisotto

Soepele, houtgerijpte Chardonnay met een open geur van gekonfijte citroen, grapefruit, meloen en brioche. Mooi sappig met puur fruit en een opwekkende frisheid in de smaak. De finale is zacht met tonen van toast en gebrande boter. Ideaal om solo te drinken of als borrelwijn. Ook heerlijk bij groene salade met garnalen en avocado, gepocheerde forel of gerookte kip met limoensalsa.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnspijssuggestie

Soepele, houtgerijpte Chardonnay om solo te drinken of als borrelwijn. Heerlijk bij groene salade met garnalen en avocado, gepocheerde forel of gerookte kip met limoensalsa.

Extra informatie

Wat een fantastische wijn van wijnmakersechtpaar Jaco en Cerina van Niekerk! Hun serie Nieuwe Trek staat voor de moderne, avontuurlijke stijl Zuid-Afrika en ook deze Chardonnay doet z’n naam eer aan.

De wijn kwam op een bijzondere manier tot stand. Bij wijze van experiment maakten Jaco en Cerina een bijzonder kleine oplage Chardonnay in Bourgondische stijl van druiven uit de op 650 meter hoogte gelegen Heidendalwijngaard in Piekenierskloof. Niet ontevreden over het resultaat stuurden ze de wijn in naar Decanter. Het leverde prompt een gouden medaille op.

Uiteraard hebben we hen daarop meteen verzocht of de Nieuwe Trek-reeks kon worden uitgebreid met een Chardonnay. Dat kon! Jaco en Cerina maken ‘m van chardonnay uit Heidendal, aangevuld met chardonnay van hoogwaardige kwaliteit uit twee verschillende wijngaarden in Robertson. Deze streek staat bekend om z’n fantastische terroir voor chardonnay vanwege de zanderige, kalksteenhoudende bodems.

De Piekenierskloof-component wordt geoogst met een laag rendement, vergist in roestvrijstalen tanks en gedurende vier maanden gerijpt in vaten van Frans eiken. Het deel uit Robertson rijpte veertien maanden in Franse eikenhouten vaten.

Het resultaat is ronduit verbluffend: een overtuigende, uitgebalanceerde Zuid-Afrikaanse Chardonnay – en dat voor nog geen tientje.

Drinken bij
Soepele, houtgerijpte Chardonnay om solo te drinken of als borrelwijn. Heerlijk bij groene salade met garnalen en avocado, gepocheerde forel of gerookte kip met limoensalsa.

Proefnotitie
Volle, droge witte wijn met een open geur van gekonfijte citroen, grapefruit, meloen en brioche. Mooi sappig met puur fruit en een opwekkende frisheid in de smaak. De finale is zacht met tonen van toast en gebrande boter.

Houdbaarheid
Nu mooi en houdbaar tot 4 à 5 jaar na oogstdatum.

Onderscheidingen
De Grote Hamersma - april 2024: 8,5 | Een prima volle, rijke en toch frisse chardonnay

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nieuwe Trek Chardonnay Oak Aged” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *