per fles
€ 16,50
15,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Pounamu Sauvignon Blanc Special Selection

De Pounamu Sauvignon Blanc is dé juweel van deze wijnmaker: Frisse kruiden, groen gras en fruit als lychee en perzik stuiven uit het glas. De zuren zijn mooi in balans. Puur genieten!

Deze wijn hoort bij de beste 5% van alle wijnen ter wereld volgens Vivino.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is pas in 1986 als wijnland ontdekt. Het klimaat is uitstekend voor wijnbouw: Er heerst een zeeklimaat wat zorgt voor wijnen met goede aroma’s. De bekendste witte wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn gemaakt van sauvignon blanc, chardonnay en riesling. Rode wijn is ook steeds meer in opkomst, met name de pinot noir, merlot en cabernet sauvignon zijn populair. Het visitekaartje van Nieuw-Zeeland is toch wel de sauvignon blanc, die bekend staat om haar expressieve aromatische kwaliteiten.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk bij vis en schelp- en schaaldieren. Ook lekker bij gerijpte geitenkaas.

Extra informatie

Pounamu is een gekoesterde en vertrouwen gevende groene edelsteen (jade), die alleen op het zuider eiland van Nieuw Zeeland wordt gevonden, niet ver van de wijngaard waar deze wijn vandaan komt.


De Nieuw Zeelanders beschouwen de Pounamu als een symbool van vrede en volgens hen verwijst de steen naar de link tussen hemel en aarde, de sterren en het water: dit zijn ook de hoofd elementen voor opgroeiende druiven.


Zoals de naam al aangeeft, is de Pounamu Sauvignon Blanc het juweel van de wijnmakerij. Ze is speciaal, bezield en authentiek. Frisse kruiden, groen gras en fruit als lychee en perzik stuiven uit het glas. De zuren zijn mooi in balans. Puur genieten!


Deze sauvignon Blanc uit Marlborough gaat goed samen met vis, schaal- en schelpdieren, kip en salades. Ze is ook heerlijk om zo te drinken.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pounamu Sauvignon Blanc Special Selection” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *