per fles
€ 5,20
5,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Oude Kaap Rose

De Oude Kaap rosé is gemaakt van de pinotage druif. Het is een droge maar zeker geen strak droge rosé. Het fruit met voornamelijk aardbei en framboos, blijft in de zachte afdronk nog volop aanwezig.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnkaartbeschrijving

Heerlijk frisse en zachte wijn met vooral kenmerken van aardbei en framboos.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk als aperitief daarnaast ook lekker bij gegrild vlees of Bbq gerechten.

Extra informatie

De wijnen van Oude Kaap vinden hun oorsprong in de prachtige Franschhoek vallei met op de achtergrond de steile bergen Groot Drakenstijn. Voor de Oude Kaap Rose worden uitsluitend de beste druiven uit de regio geselecteerd. Door intensief contact met de wijnboeren bepalen de wijnmakers van Oude Kaap welke percelen het beste geschikt zijn, alsmede een zeer strenge selectie van de druiven en welke vaten er worden gekozen voor de wijnen van de Oude Kaap.

Oude Kaap is een onderdeel van DGB/Douglas Green Bellingham, één van Zuid-Afrika's grootste onafhankelijke producenten en distributeurs in wijn. De Blanc de Noir is de rosé van de Oude Kaap, gemaakt van de Pinotage druif. Het is een droge maar zeker geen strak droge rosé. Het fruit met voornamelijk aardbei en framboos, blijft in de zachte afdronk nog volop aanwezig.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oude Kaap Rose” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *