per fles
€ 7,50
6,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Palmento Nero d’Avola

  • Pure Nero d’Avola zonder eikenrijping
  • Soepel en sappig, met tonen van vers rood fruit
  • Heerlijk bij de pizza, eventueel licht gekoeld

Elegante, fruitige rode wijn met pure aroma’s van rode kers, framboos, pruim en laurier. Toegankelijk en sappig met fijne tannines en mooie frisheid. De finale is fruitig en soepel. Lekker om solo te drinken, of bij de borrel. Licht gekoeld het best van smaak. Mooi bij lichte pasta’s, pizza, gevulde tomaat of couscous met paddenstoelen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Palmento Nero d'Avola

Wie Sicilië bezocht heeft, kent ze wellicht wel. Palmento’s: de kenmerkende stenen gebouwen waar vroeger druiven met de voet werden geperst, het sap vergist en de wijn gerijpt. Er was een tijd dat zo’n beetje iedere Siciliaanse familie er een bezat. Inmiddels is het om redenen van hygiëne niet meer toegestaan om in palmento’s wijn te maken. De nog bestaande getuigen echter van de rijke wijnbouwtraditie die het eiland kent. En daar is deze reeks huiswijnen een ode aan.

De historische nero d’avola is het meest aangeplante blauwe druivenras van het eiland. De druif rijpt langzaam en voelt zich daarom bijzonder goed thuis in het warme Siciliaanse klimaat. In combinatie met eikenhoutrijping kan de nero d’avola volle, krachtige rode wijnen opleveren en zo kennen veel mensen deze druif ook. Maar wist u dat nero d’avola ook heerlijk soepele, sappige wijn kan geven, met tonen van vers rood fruit en fijne tannine? In die stijl is deze heerlijke Palmento Nero d’Avola gemaakt.

Het sap vergist en rijpt na de persing in roestvrijstalen tanks, om zoveel mogelijk sappigheid en fruit te behouden. Met z’n toegankelijke, elegante karakter en bescheiden alcoholgehalte is deze Nero d’Avola ideaal om altijd in huis te hebben. Hij doet het net zo geweldig als borrelwijn als aan tafel, bijvoorbeeld bij pizza. Op een warme dag is deze rode Siciliaan licht gekoeld nóg lekkerder.

Drinken bij

Elegante, fruitige rode wijn om solo te drinken, of bij de borrel. Licht gekoeld het best van smaak. Mooi bij lichte pasta’s, pizza, gevulde tomaat of couscous met paddenstoelen.

Proefnotitie

Jeugdige, robijnrode wijn met pure aroma’s van rode kers, framboos, pruim en laurier. Toegankelijk en sappig met fijne tannines en mooie frisheid. De finale is fruitig en soepel.

Houdbaarheid

Op z’n best tot 3 jaar na oogstdatum.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Palmento Nero d’Avola” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *