per fles
€ 5,75
5,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Oude Kaap Klassiek Rood

Het rode kersenfruit van druiven zoals de Cinsault, Ruby/Cabernet en de Merlot komt duidelijk naar boven aangevuld met een klein percentage Cabernet Sauvignon om de wijn net wat meer ruggengraat te geven. Een allemansvriend, heerlijk soepele wijn.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnkaartbeschrijving

Een zeer jonge fruitige rode wijn. Met heel veel kersenfruit een beetje Cabernet Sauvignon voor de body

Wijnspijssuggestie

Top als aperitief, heerlijk bij de Bbq de Pizza of Pasta's.

Extra informatie

De wijnen van Oude Kaap vinden hun oorsprong in de prachtige Franschhoek vallei met op de achtergrond
de steile bergen Groot Drakenstijn. Voor de Oude Kaap Klassiek Rood worden uitsluitend de beste druiven uit de regio geselecteerd. Door intensief contact met de wijnboeren bepalen de wijnmakers van Oude Kaap welke percelen het beste geschikt zijn, alsmede een zeer strenge selectie van de druiven en welke vaten er worden gekozen voor de wijnen van de Oude Kaap.

Oude Kaap is een onderdeel van DGB/Douglas Green Bellingham, één van Zuid-Afrika's grootste onafhankelijke producenten en distributeurs in wijn. Deze Oude Kaap klassiek Rood is al jarenlang een succes vanwege zijn fruitige en eenvoudige drinkgemak. Een wijn die eigenlijk iedereen lekker vindt.
Het rode kersenfruit van druiven zoals de Cinsault, Ruby/Cabernet en de Merlot komt duidelijk naar boven aangevuld met een klein percentage Cabernet Sauvignon om de wijn net wat meer ruggengraat te geven.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oude Kaap Klassiek Rood” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *