Pelisa Barbera d’Alba – Monchiero Carbone
- Elegante, soepele rode wijn
- Gemaakt van de barberadruif
- Rond, evenwichtig en aromatisch
Italiaanse rode wijn met een fruitige, pittige geur en nuances van rijp rood fruit en licht vanille. De smaak is evenwichtig en aromatisch. Lekker bij gegrilde gerechten of bijvoorbeeld gebraden worst.
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Extra informatie
Pelisa Barbera d'Alba - Monchiero Carbone
De wijngaarden van Francesco Carbone liggen in het hart van de Roerostreek, rond het plaatsje Canale. De wijnstreek met de zanderige en kalkrijke ondergrond is vooral bekend geworden door de uitstekende witte roero van de arneisdruif en de rode roero van de nebbiolodruif. Die laatste geeft in deze streek een meer toegankelijke en rondere wijn dan de Barolo, de beroemde wijnstreek die tegen de Roero aan ligt.Francesco maakt ook een heerlijke rode wijn van de barbera, de meest aangeplante druif in Piemonte. Slechts een klein deel van de oogst (30%) rijpt in eikenhouten fusten want Francesco wil vooral een elegante en soepele wijn maken met behoud van de fraaie geuren van de barberadruif.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.