per fles
€ 39,20
35,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Pieri Brunello Di Montalcino

  • Verleidelijke rode wijn van topklasse
  • Opvallend toegankelijk en complex
  • Rijpt op Frans en Sloveens eikenhout

De Pieri Brunello di Montalcino is een Italiaanse rode wijn met gekonfijt fruit, pruimen en bessen in het aroma en nuances van eikenhout. Vol, evenwichtig en krachtig van smaak, dus heerlijk bij wild, gegrilde gerechten of fijne, oude kaas.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Francesco selecteert van zijn wijngaarden uitsluitend de beste percelen voor het maken van zijn topwijn, de wereldberoemde brunello di montalcino. Zijn stijl is ook in deze wijn verleidelijk. Hoewel van grote concentratie is de toegankelijkheid en fraaie complexiteit opvallend. Niet voor niets is de wijnpers er zeer enthousiast over.

Uiteraard plukt Francesco de druiven met de hand en na de gisting volgt een verblijf van achttien tot vierentwintig maanden op Frans en Sloveens eikenhout. Door deze lange rijping klaart de brunello op een natuurlijke wijze en wordt de wijn zonder filtratie gebotteld. Topklasse!

Drinken bij
Heerlijk bij wildschotels, gegrilde gerechten of een fijne, oude kaas.

Proefnotitie
Complexe rode wijn met gekonfijt fruit, pruimen en bessen in het aroma en een milde toets van eikenhout. De smaak zet vol, evenwichtig en krachtig in en blijft lang nahangen met veel aroma en rijpe, zachte tannine.

Houdbaarheid
Op dronk vanaf vier jaar. Lang houdbaar, tot zeker tien à twaalf jaar na de oogst.

Onderscheidingen
Perswijn - juli 2023: 16/20 punten | Goed tot zeer goed | Zacht, rijpe tannine, vlezig fruit, goede lengte
Gambero Rosso 2023: 2 van 3 glaasjes | Very good to excellent wine

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pieri Brunello Di Montalcino” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *