per fles
€ 12,50
12,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Portium Cava Rose

Een perfect alternatief voor Champagne! De fijne bubbels en de volle smaak, gecombineerd met frisse zuren, maken van deze cava een heerlijk aperitief.

Kenmerken

Allergie informatie

  Spanje

  Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

  Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

  Wijnkaartbeschrijving

  Een perfect alternatief voor Champagne! De fijne bubbels en de volle smaak, gecombineerd met frisse zuren, maken van deze cava een heerlijk aperitief.

  Extra informatie

  Portium Cava Rose

  Domein
  Portium is gelegen in het hart van de Penedès regio, 40 km ten zuiden van Barcelona. De 100 ha wijngaarden liggen beschermd achter het Montserrat-gebergte en genieten een Mediterraan zeeklimaat. De ideale omstandigheden voor kwaliteitswijnen!Het domein is opgericht in 1985 en heeft met zijn wijnen ontzettend veel bekendheid en populariteit verworven in Spanje, net als in de rest van Europa!

  Bodem
  De bodem bestaat uit kalk en klei met een goede drainage.

  Expositie
  De wijngaarden hebben een zuidoostelijke expositie op een hoogte van 200-500 meter boven zeeniveau.

  Leeftijd
  De leeftijd van de wijnstokken varieert van 8 tot 50 jaar.

  Oogst
  De druiven worden geoogst als ze optimaal rijp zijn, maar wel nog de nodige zuurgraad bevatten. De periode kan per druivenras verschillen, maar gebeurt zeker tussen eind augustus en eind september.

  Vinificatie
  De druiven worden heel zacht geperst en daarna volgt de fermentatie in september onder een constante temperatuur van 15 graden. De coupage en botteling vindt plaats in de winterperiode.De 2e fermentatie in de fles neemt anderhalve maand in beslag onder een constante temperatuur van 16 graden. Hierna blijven de flessen gedurende 2 jaar in horizontale positie in de kelders rusten.

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Portium Cava Rose” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *