per fles
€ 66,20
60,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Proprietà Sperino Lessona

  • Intense en zeer verfijnde Nebbiolo
  • Uit Lessona, Alto Piemonte
  • Perfect bij rood vlees of wild

Italiaanse rode wijn met een verfijnd kruidig, licht peperig en jam-achtig aroma. De smaak is soepel, zacht en elegant. Mooi bij risotto, geroosterd vlees of pittige kazen.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

In 1999 nam Paolo de Marchi met zijn zoon Luca het (voor)ouderlijke domein in Lessona over. De wijngaarden van dit ooit bekende wijngebied liggen in het noordelijke deel van Piemonte, op de uitlopers van de Alpen en op arme grond. De wijnbouw in Lessona verdween begin 1900 door twee opeenvolgende, door hagel volledig mislukte oogsten. Geen terroir voor hoge rendementen maar juist wel voor wijn van topkwaliteit, met de nadruk op een verfijnde, elegante stijl.

Luca zegt zelf dat hij “de bourgogne van Italië' maakt. Afgemeten aan de verfijning en hoge kwaliteit een treffende vergelijking! De Lessona is gemaakt van 100% nebbiolodruiven. De gisting vindt plaats met natuurlijke gistcellen en de wijn rijpt ongeveer dertig maanden in eikenhouten fusten.

Drinken bij
Mooi bij risotto, geroosterd vlees of pittige kazen.

Proefnotitie
Dieprood van kleur met iets evolutie in de kleur. Verfijnd kruidig, licht peperig en een jam-achtig aroma met nuances van rijpe kersen. De smaak zet soepel en zacht in en ontwikkelt zich krachtig, met fraaie, milde tannine en een zachte finale. Elegantie én structuur!

Houdbaarheid
Op dronk vanaf vijf jaar na de oogst, gemakkelijk tot vijftien jaar houdbaar.

Onderscheidingen
Perswijn - februari 2024: 17/20 punten | Excellent | Heel fijn en elegant

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Proprietà Sperino Lessona” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *