per fles
€ 21,90
20,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Raúl Perez Ultreia Godello

  • Van de legendarische Raúl Pérez
  • Floraal, fruitig en mineraal; pure terroirexpressie
  • Zeer gastronomisch, bijvoorbeeld heerlijk bij coquilles

Fraaie droge witte wijn met nuances van rijp geel fruit, meloen, amandel en licht eiken in de geur. De smaak zet fris en krachtig in en eindigt met een lange en sappige aromatische afdronk. Prima bij vele visgerechten, zowel koude voorgerechten als van de grill of uit de oven.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Extra informatie

Raúl Perez Ultreia Godello

Als er iemand is die een bijdrage heeft geleverd aan de renaissance van de wijngebieden en druivenrassen van Noordwest-Spanje, dan is het wel de markante, innovatieve en eigenzinnige wijnmaker Raúl Pérez. Hij maakt wijnen en adviseert in onder meer Rías Baixas, Ribeira Sacra en Monterrei, maar zijn thuisbasis is Bierzo.

Hier werd hij geboren, in het dorpje Valtuille de Abajo, en hier maakt hij ook zijn iconische reeks Ultreia. Deze Godello is Raúls witte ‘instapwijn’. Hoewel je bij godello misschien eerder denkt aan Valdeorras of Ribeira Sacra, geeft deze bijna vergeten druif ook in Bierzo prachtige wijnen.

Als je het Raúl vraagt, kun je godello het best vergelijken met chardonnay, met name in termen van textuur en frisheid. Ook kan ‘ie, net als chardonnay, goed rijpen op fles. Het mooist toont godello zich wat Raúl betreft in de koelere jaren. Zeker in warme jaren is hij erop gebrand de druiven te oogsten zodra ze rijp zijn, om zoveel mogelijk frisheid en spanning te behouden.

De godello voor deze witte Ultreia komt uit verschillende percelen in Valtuille en Cacabelos, met overwegend klei in de bodems. Na de handmatige oogst volgt een spontane vergisting en rijping in diverse houten vaten. Van verdere ingrepen, zoals bâtonnage, toevoeging van sulfiet of filtering, houdt Raúl zich verre.

Deze Godello is dan ook een schitterende, pure terroirwijn. Mooi rijp qua fruit, floraal en mineralig, met een sappige frisheid en een goede concentratie. Op z’n mooist tussen twee en zes jaar na de oogst, bijvoorbeeld met schaal- en schelpdieren of een mooi visgerecht.

Drinken bij

Prima bij vele visgerechten, zowel koude voorgerechten als van de grill of uit de oven.

Proefnotitie

Fraaie droge witte wijn met nuances van rijp geel fruit, meloen, amandel en licht eiken in de geur. De smaak zet fris en krachtig in en eindigt met een lange en sappige aromatische afdronk.

Houdbaarheid

Nu al goed op dronk, zeker 6 à 7 jaar prima houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Raúl Perez Ultreia Godello” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *