per fles
€ 11,95
10,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Revelation Chardonnay

  • Deze Révélation Chardonnay is geliefd bij onze klanten.
  • Een van de best verkochte wijnen uit ons assortiment.
  • Een betaalbaar alternatief op de witte Bourgogne.
  • Een prachtige chardonnay.

Volle, aromatische witte wijn uit Zuid-Frankrijk, met een aroma van toast, eiken en rijp geel fruit. De volle, evenwichtige en sappige smaak past heel goed bij vis, kip en zomerse salades.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Voor de witte Révélation selecteert hij koel gelegen wijngaarden met chardonnay, onder meer in Limoux. Omgeving Limoux

Wijnkaartbeschrijving

Volle, aromatische chardonnay. Evenwichtig en aromatisch en eindigt met een ronde, sappige finale.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk bij visgerechten en zomerse salades

Extra informatie

Als mede-eigenaar van Bourgogneproducent Badet-Clément is het voor Laurent Delaunay een uitdaging om een Bourgogne-lookalike te maken in het zuiden van Frankrijk. Voor de witte Révélation selecteert hij koel gelegen wijngaarden met chardonnay, onder meer in Limoux.


Na de pluk en de gisting volgt een klassieke rijping in kleine eikenhouten fusten, inclusief de bâtonnagetechniek uit de Bourgognestreek (het rondroeren van gistresten). Hierdoor smaakt de wijn vol en romig, maar met behoud van een spannende frisheid. De kenmerkende eikenhoutgeur en -smaak dragen bij tot een krachtige, aromatische witte wijn. Blind geproefd lijkt de Révélation erg veel op een goede witte Bourgogne uit de Côte Chalonnaise of Mâconnais, zoals Saint-Véran. Logisch dat deze bijzondere witte wijn zeer succesvol is in ons assortiment.


De witte en rode Révélation zijn uitgegroeid tot onze luxe en veelgevraagde huiswijnen. De fraaie geur en smaak doen denken aan duurdere soorten en veel 'verwende' klanten hebben deze wijnen inmiddels ontdekt. Het succes is te danken aan de passie en kunde van 'bourguignon' Laurent Delaunay. Hij selecteert met zijn hoge kwaliteitsnorm de mooiste druiven in Zuid-Frankrijk en maakt de wijnen met een klassieke bourgogne- en bordeauxvinificatie. Mooie basis van uw wijnvoorraad.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Revelation Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *