per fles
€ 12,60
11,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Revelation Pinot Noir

Franse rode wijn met een pittig aroma van vers rood fruit zoals kersen en rode bessen. De smaak is fris, soepel, evenwichtig en aromatisch. Erg lekker bij koude en warme vleesschotels.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Helderrode wijn met een pittig aroma van vers rood fruit, zoals kersen en rode bessen. De smaak zet fris en soepel in en ontwikkelt zich evenwichtig en aromatisch. In de afdronk een lichte eikento

Wijnspijssuggestie

Smaakvolle en toegankelijk rode wijn, prima bij koude en warme vleesschotels.

Extra informatie

Laurent Delaunay, de maker van de succesvolle Révélationwijnen, bottelt sinds enkele jaren een smeuïge, in eiken gerijpte Pinot Noir van wijngaarden in Zuid-Frankrijk.


Hij heeft een reputatie hoog te houden, want Laurent komen uit een familie van Bourgogneproducenten. Ondanks hun grote kennis van goede rode Pinot Noir uit de Bourgogne is de Zuid- Franse variant anders van geur en smaak.


Deze druif rijpt in een warme streek beduidend anders, hoewel de wijngaarden zo hoog en koel mogelijk gelegen zijn. Een flink deel van de Révélation komt namelijk uit de Limoux, het wijngebied op de uitlopers van de Pyreneeën.


Révélation is dan ook zeker geen Bourgognekopie, maar wel een heerlijke en toegankelijke Pinot Noir met een luxe eikentoets, die veel wijnliefhebbers zal aanspreken.


Drinken bij

Smaakvolle en toegankelijk rode wijn, prima bij koude en warme vleesschotels.


Proefnotitie

Helderrode wijn met een pittig aroma van vers rood fruit, zoals kersen en rode bessen. De smaak zet fris en soepel in en ontwikkelt zich evenwichtig en aromatisch. In de afdronk een lichte eikentoets.


Houdbaarheid

Nu al op dronk, houdbaar tot drie à vier jaar na de oogst.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Revelation Pinot Noir” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *