per fles
€ 14,95
13,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Fleur Du Cap Merlot

(1 klantbeoordeling)

In deze evenwichtige, houtgelagerde Fleur du Cap Merlot vullen aroma’s van rijpe kersen, zoete bessen en zwoele specerijen elkaar aan. De wijn komt zacht en rond over maar heeft tegelijkertijd een aangename ‘bite’. Fleur du Cap is een merkwijn van wijnhuis Bergkelder. Keldermeester Andrea Freeborough en het wijnmakersteam streven ernaar toegankelijke wijnen te maken waarin zowel de kenmerken van het druivenras als van de Kaapse herkomst naar voren komen.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

De Fleur du Cap Merlot bestaat uit 100% merlot uit speciaal geselecteerde wijngaarden in Stellenbosch en Somerset-West. Het klimaat is daar mild. De wijngaarden liggen op het zuiden en oosten. Die li

Wijnkaartbeschrijving

Een volle, krachtige wijn met de smaak van zoete kersen en zwoele specerijen. Zacht en rond met 'bite'.

Wijnspijssuggestie

De zachte, volle, fruitige Merlot met 'bite' past bij uiteenlopende gerechten. Paté met kruidige compote, lasagne met broccoli, noten en gorgonzolasaus, met oosterse specerijen gekruide eendenborst,

Extra informatie

Fleur du Cap is een merkwijn die gemaakt wordt door Bergkelder. Andrea Freeborough werkt met een team van wijnmakers aan deze wijnlijn waarin de kenmerken van de druif en van de Kaapse herkomst zo goed mogelijk worden gecombineerd. Deze volle, krachtige Merlot heeft 14 maanden op nieuw en oud Frans (97%) en Amerikaans eikenhout gelegen. De zorgvuldige dosering van nieuw en ouder hout zorgt ervoor dat de wijn in balans blijft. De wijn heeft fruitige aroma's van kersen en bessen. De houtlagering voegt zwoele tonen van specerijen toe. In de mond voelt de wijn zacht en rond aan. Rijpe tannines geven hem een aangename 'bite'. Een Merlot om bij uiteenlopende gerechten te serveren variërend van paté met compote via eendenborst met oosterse specerijen tot vegetarische couscous.


1 beoordeling voor Fleur Du Cap Merlot

  1. Thomas Verhage 5 december 2017

    Onze nieuwe huiswijn voor thuis.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *