per fles
€ 47,00
43,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Saint-Aubin 1er Cru Les Combes – Bouard-Bonnefoy

 • Uit premier cru Les Combes
 • De koele wijngaardligging geeft spanning en finesse
 • Heerlijk bij vis in boter, kip met citroen of romig kalfsvlees

Fabrice Bouard oogst de druiven met de hand. In de kelder perst hij de chardonnay eveneens handmatig. De most hevelt hij over naar overwegend gebruikte eikenhouten vaten. Hierin vergist de wijn met op de druif aanwezige gisten. Vervolgens rijpt de Saint-Aubin nog een jaar op de fijne gisten. Wat een prachtige, klassieke Saint-Aubin: energiek, met mooie spanning en bijzonder verfijnd.

Kenmerken

Lekker bij

  Bestaat uit

  Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

  Frankrijk

  Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

  Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

  Extra informatie

  De onbetwiste specialiteit van Bouard-Bonnefoy is Chassagne-Montrachet. Hier is het wijngoed gevestigd en bezit de familie Bouard de meeste wijngaarden. De Bouards hebben echter ook enkele percelen in het naburige Saint-Aubin. En ook de wijnen die ze hier maken zijn werkelijk weergaloos!

  Neem bijvoorbeeld deze premier cru Les Combes. De druiven voor deze prachtige witte Bourgogne komen uit de gelijknamige wijngaard niet ver van Chassagne-Montrachet. Bijzonder is de relatief hoge ligging en de oostelijke expositie. Het geeft druiven met frisse zuren, wat weer voor spanning en finesse in de wijn zorgt. De rotsige, kalkachtige bodems geven bovendien een uitgesproken mineralig karakter.

  Fabrice Bouard oogst de druiven met de hand. In de kelder perst hij de chardonnay eveneens handmatig, in zijn antieke verticale houten pers. De most hevelt hij over naar overwegend gebruikte eikenhouten vaten. Hierin vergist de wijn met op de druif aanwezige gisten. Vervolgens rijpt de Saint-Aubin nog een jaar op de fijne gisten.

  De Les Combes is een prachtige, klassieke Saint-Aubin: energiek, met mooie spanning en uitzonderlijke verfijning. Drink ‘m in z’n jeugd na beluchting in een karaf of na enige jaren flesrijping. Een prachtige begeleider van bijvoorbeeld in boter gebakken vis, kip met citroen of een romig kalfsgerecht.

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Saint-Aubin 1er Cru Les Combes – Bouard-Bonnefoy” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *