per fles
€ 19,80
18,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Due Palme San Gaetano Primitivo Riserva

  • Van laat geoogste primitivodruiven
  • Gerijpt in kleine fusten van Amerikaans eiken
  • Een perfecte wijn bij wild, stoof of gerijpte harde kaas

Robijnrode wijn met een zondoorstoofde geur van pruim, zwarte bes plus tabak, vijgenpasta en eiken. Rijk en zwoel in smaak met jammy fruit, zachte tannine en milde zuren. De afdronk is intens met tonen van rozijnen en mokka. Mooi om te drinken bij diverse stoof- en wildgerechten, of bij rijpe, harde kaas.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Wie houdt van volle, stevige, houtgerijpte rode wijnen, doet er goed aan deze Riserva van Cantine Due Palme te proberen! Waar Due Palmes ‘gewone’ Primitivo di Manduria relatief sappig en elegant is voor Zuid-Italiaanse begrippen, is deze Riserva juist een imponerende, krachtige variant.

De primitivodruiven staan aangeplant in het gebied Manduria, dat met z’n kenmerkende rode aarde (door veel ijzer in de bodem) als een van de beste primitivo-terroirs wordt beschouwd. De druiven worden laat geoogst. Dit resulteert niet alleen in een geconcentreerdere smaak, met tonen van jammy en gedroogd fruit, maar ook in een stevige body. Om alleen de hoogste kwaliteit trossen te selecteren, plukt Due Palme met de hand.

Eenmaal in de kelder worden de druiven gekneusd voor schilinweking. Na de vergisting en de persing volgt een opvoeding van negen maanden in barriques (kleine houten fusten) van Amerikaans eiken. In dit geval is de houtrijping niet alleen bedoeld om de structuur van de wijn mooi af te ronden, maar ook om een duidelijke houttoets aan de wijn mee te geven.

De Riserva is dan ook een uitgesproken rode wijn, met een volle body en een stevige structuur. De smaak is intens en duidelijk mede bepaald door de houtrijping: tonen van kersen, pruimen en vijgenjam worden aangevuld met vanille, kruidnagel en kokos. Kortom, een indrukwekkende rode wijn, die vraagt om een stevig wild- of stoofgerecht of een plank gerijpte harde kazen.

Drinken bij
Krachtige, zwoele rode wijn om te drinken bij diverse stoof- en wildgerechten, of bij rijpe, harde kaas.

Proefnotitie
Robijnrode wijn met een zondoorstoofde geur van pruim, zwarte bes plus tabak, vijgenpasta en eiken. Rijk en zwoel in smaak met jammy fruit, zachte tannine en milde zuren. De afdronk is intens met tonen van rozijnen en mokka.

Houdbaarheid
Direct op dronk en houdbaar tot circa 7-8 jaar na de oogst.

Onderscheidingen

  • De Grote Hamersma - december 2023: 9- | De amarone van het zuiden

  • Merano Wine Festival: gouden medaille

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Due Palme San Gaetano Primitivo Riserva” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *