per fles
€ 9,95
9,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Tenuta De Angelis Offida Pecorino

  • Van de inheemse pecorinodruif
  • Uit bio-gecertificeerde wijngaard
  • Onderscheidend en toch breed aansprekend

Volle, droge witte wijn uit Italië, met een aroma van rijpe gele vruchten en lichte toastnuances. De smaak is vol en romig. Heerlijk bij smaakvolle gerechten met vis, maar ook lekker bij jonge kazen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Rondom de stadjes Castel di Lama en Offida in de Italiaanse Marken liggen de goed onderhouden en hooggelegen biologische wijngaarden van Tenuta De Angelis. Hier telen Alighiero en Quinto Fausti onder meer de pecorinodruif, een voor de Marken inheems ras.


De pecorino druiven worden vroeg in de ochtend geplukt om ze zo koel mogelijk te houden, waarna de persing en gisting snel volgen. Dit is van groot belang voor het behoud van fruitige aroma's. Het resultaat is een moderne, zuivere en krachtig smakende wijn met veel originaliteit. De geur is vol en fruitig, de smaak heerlijk fris.


In 2011 werd Offida Pecorino beloond met de toekenning van de hoogste kwaliteitscategorie in Italië, de DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita). Een bijzondere bekroning voor de inspanningen van de wijnmakers in deze aantrekkelijke, voor het grote publiek nog verborgen, wijnregio. Deze Offida van de Angelis overklast ook nog eens veel andere wijnen in deze prijsklasse en is een uitstekende begeleider van vitello tonnato of smaakvolle gerechten met vis. Een wijn om niet te missen dus!


Proefnotitie

Volle, complexe droge witte wijn met een aroma van rijpe gele vruchten en lichte toastnuances. De smaak is vol, romig en aanhoudend, eindigend met een lange, aromatische afdronk.


Drinken bij

Een uitstekende begeleider van smaakvolle gerechten met vis, maar ook lekker bij jonge kazen.


Houdbaarheid

Houdbaar tot zeker drie à vier jaar na de oogst.


Onderscheidingen

Decanter | Andrea Briccarello - oktober 2021: 93/100 punten | It has great texture and a long finish


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tenuta De Angelis Offida Pecorino” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *