per fles
€ 12,95
11,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Tenuta Ghiaccio Forte Morellino Di Scansano

  • Van Brunello-wijnmaker Filippo Chia
  • Rijp kersenfruit, hartige kruidigheid en kracht
  • Zalig bij de rustieke Toscaanse keuken

Tenuta Ghiaccio Forte Morellino di Scansano | Een krachtige, rijke maar tegelijk soepele rode wijn, Toscaanse sangiovese ten voeten uit. Rijp rood kersenfruit, hartige kruidigheid, sappige frisheid en een medium body. Een heerlijke wijn bij de rustieke Toscaanse keuken, denk bijvoorbeeld aan pasta of polenta met ragout van wild zwijn.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Tenuta Ghiaccio Forte Morellino di Scansano | Ghiaccio Forte (letterlijk ijsfort) was eens een florerende én wijn producerende Etruskische stad. Vandaag de dag is het een van de betere wijnhuizen van de Maremmen. De kelder ligt op nog geen kilometer van de historische nederzetting. Het bijzondere wijngoed is in handen van Filippo Chia, tevens eigenaar en wijnmaker van het gerenommeerde Montalcino-huis Castello Romitorio.


Het domein is gelegen aan de Toscaanse kust, iets ten zuiden van Grosseto. Filippo bezit er zo’n twintig hectaren wijngaarden, waarvan twaalf in Morellino di Scansano. De nabijheid van de Middellandse Zee zorgt voor verkoeling in de behoorlijk warme streek, en dus voor mooie frisheid in de druiven, die hier perfect rijp kunnen worden. Sinds 2020 worden de wijngaarden biologisch bewerkt.


Hoewel er 15% andere druiven is toegestaan, maakt Filippo zijn Morellino (sinds 2018) van 100% sangiovese. De druiven worden met de hand geoogst en nog eens grondig geselecteerd en ontsteeld bij binnenkomst in de kelder. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks. Houtrijping krijgt deze pure sangiovese-expressie niet.


Het resultaat is een krachtige, rijke maar tegelijk soepele rode wijn, Toscaanse sangiovese ten voeten uit. Rijp rood kersenfruit, hartige kruidigheid, sappige frisheid en een medium body. Een heerlijke wijn bij de rustieke Toscaanse keuken, denk bijvoorbeeld aan pasta of polenta met ragout van wild zwijn. Overigens ook prima te bewaren, tot zo’n vijf jaar na de oogst.


Proefnotitie

Robijnrode wijn met een verfijnde geur van zwarte kers, pruim, kruidnagel en laurier. Vol en sappig in smaak met een opwekkende frisheid en milde tannines. De afdronk is soepel en aanhoudend.


Drinken bij

Verleidelijke, licht kruidige rode wijn om zo te drinken, of bij rijke pastagerechten of gegrild vlees.


Houdbaarheid

Nu drinken; gemakkelijk houdbaar tot vijf jaar na de oogst.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tenuta Ghiaccio Forte Morellino Di Scansano” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.