per fles
€ 24,30
22,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Tenuta Giuliano Montepulciano d’Abruzzo magnum

  • Superieure kwaliteit Abruzzen met rondheid en kracht
  • Overtreft de vaak boerse, hard smakende concurrenten
  • Biologische, kleine wijngaard met gezonde en rijpe druiven
  • Geschikt buiten de maaltijd om en mooi bij smaakvolle gerechten

Krachtige Italiaanse rode wijn met de geur van kruiden, licht eikenhout en veel rijp rood fruit. De smaak is zacht en vol. Heerlijk bij geurige vlees- en pastaschotels of bij milde kazen.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

Krachtige Italiaanse rode wijn met de geur van kruiden, licht eikenhout en veel rijp rood fruit. De smaak is zacht en vol. Heerlijk bij geurige vlees- en pastaschotels of bij milde kazen.

Wijnspijssuggestie

Heerlijke wijn bij geurige vlees- en pastaschotels of bij milde kazen.

Extra informatie

Tenuta Giuliano Montepulciano d'Abruzzo magnum

De Oost-Italiaanse wijnstreek Abruzzen is in potentie een fantastische bron voor krachtige, maar ook zachte rode wijnen. Toch produceren de vele coöperaties in dit gebied vaak weinig verfijnde en soms zelfs ruwe wijnen. Tenuta Giuliano laat zien dat het anders kan.

Amadeo De Luca en Antonio Patricelli zijn met deze kleine en ambachtelijk werkende azienda in rap tempo opgeklommen tot de groep van beste wijnmakers van deze regio. Hun elf hectaren rijke wijngaarden met montepulcianodruiven liggen op de uitlopers van de Majella, het op één na hoogste massief van de Apennijnen, met als piek de Monte Amaro van 2.793 meter.

De volledig biologisch bewerkte wijngaarden leveren hier een diepgekleurde, volle en soepele rode wijn met een prima smaakbalans. Kortom, een sprekend voorbeeld van een prachtige wijn uit een minder ‘chique’ regio. Mede door de bescheiden herkomst is de prijsplezierverhouding werkelijk fantastisch.

Drinken bij
Heerlijke wijn bij geurige vlees- en pastaschotels of bij milde kazen.

Proefnotitie
Volrood van kleur en aromatisch van geur, met nuances van kruiden, licht eikenhout en veel rijp rood fruit. De smaak is zacht van inzet, vol, geurig en aanhoudend in de afdronk. Rijke balans.

Houdbaarheid
Op dronk vanaf twee jaar na de oogst en gemakkelijk tot vijf jaar houdbaar.

Onderscheidingen

  • Perswijn - maart/april 2024: ***(*) Goed tot zeer goed | Sappig, vol, vlezige tannine

  • De Grote Hamersma - december 2023: 8,5 | Presenteert zich stoer en overtuigend

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tenuta Giuliano Montepulciano d’Abruzzo magnum” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *