per fles
€ 5,60
5,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Valviejo Tierra de Castilla Viura

  • Frisse, zachte droge witte wijn
  • Gemaakt van de bekendste witte kwaliteitsdruif van de Riojastreek, de viura
  • Uitbundig van geur

Heerlijke frisse en zachte droge witte wijn uit Spanje, met een fruitig aroma en een milde smaak. Prima als aperitief of bij lichte voorgerechten met vis of salades.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Extra informatie

Valviejo Tierra de Castilla Viura

Het grote wijngebied Castilla la Mancha ligt ten zuiden van Madrid. Hier komen wijndaan met de gecontroleerde herkomstbenaming La Mancha maar ook met de streeknaam Tierra de Castilla. De Valviejo komt uit de laatste categorie en is gemaakt van de bekendste witte kwaliteitsdruif van de Riojastreek, de viura. Het wijngebied heeft een zeer gunstig klimaat voor wijnproductie, met volop zon en voldoende wind die ervoor zorgen dat de druiven gezond en zonder schimmelvorming rijp worden. De Valviejo wordt modern gemaakt. Dit wil zeggen dat het druivensap voorafgaand aan de temperatuurgecontroleerde gisting gedurende een aantal uren inweekt met de schillen. Hierdoor ontstaat een meer uitbundige geur.

Drinken bij

Prima aperitief of bij lichte voorgerechten met vis of salades.

Proefnotitie

Frisse, zachte droge witte wijn met een fruitig aroma en een milde smaakstructuur.

Houdbaarheid

Nu drinken, houdbaar tot twee jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Valviejo Tierra de Castilla Viura” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *