per fles
€ 12,95
11,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Fleur Du Cap Chenin Blanc

De Fleur du Cap Chenin Blanc Essence du Cap is een houtgelagerde wijn die uit 100% chenin blanc bestaat. De volle, aromatische wijn heeft het sappige van rijpe vruchten als abrikoos, perzik en meloen en het zwoele van vanille en butterscotch. De houttonen zijn met de fruitige aroma’s versmolten. Deze rijke, elegante wijn komt aan tafel bij vis-, kip- en groentengerechten helemaal tot zijn recht.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

Fleur du Cap is een merkwijn van Bergkelder. Wijnhuis Bergkelder is letterlijk een kelder die voor een deel in Stellenbosch's Papegaaiberg is ingebouwd.

Wijnkaartbeschrijving

Een heldergele, houtgelagerde wijn met een zachte smaak waarin exotisch fruit, vanille en een vleug butterscotch voorkomen. Elegant.

Wijnspijssuggestie

De geurige, volle, elegante Chenin Blanc is een ideale wijn om met gerechten te combineren. Hij past bij smeuïge vis- en gevogeltegerechten, salades met vis, kip of kaas.

Extra informatie

Fleur du Cap is een brand, een merkwijn, van Bergkelder. In de Fleur du Cap zijn zowel de kenmerken van de druif als van zijn herkomst te herkennen. Deze Chenin Blanc Essence du Cap, een houtgelagerde witte wijn van 100% chenin blanc, komt uit de omgeving van Stellenbosch, het gebied ten noordoosten van Kaapstad. Deze heldergele wijn bevat aroma's van ananas, meloen, perzik en abrikoos. Naast al het fruit komen tonen van butterscotch en vanille naar voren. De wijn is droog, krachtig, vol, rijk, rijp en complex en toont een goede balans tussen fruit en hout. Een uitstekende wijn om met uiteenlopende vis- en gevogeltegerechten te combineren.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fleur Du Cap Chenin Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *