per fles
€ 9,80
9,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Vecchia Torre Vermentino Salento

  • Fris en vol van smaak
  • Kleinschalige productie
  • Breed inzetbaar: van borrel tot bij asperges of vis

Frisdroge witte wijn uit Italië met de geur van fijn geel fruit en iets toast. De smaak is soepel, aangenaam en aanhoudend. Erg lekker bij vis, pasta en salades.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

De dynamische coöperatie van het Zuid-Italiaanse stadje Leverano plantte in 2006 vermentino aan, een mediterraan druivenras dat goed bestand is tegen hitte. De kleine wijngaard van nog geen tien hectaren bevindt zich tussen twee heuvels, waar vrijwel voortdurend een verkoelende wind staat. Hierdoor is de temperatuur lager en behoudt de vermentino de zo gewenste frisse smaak en fruitigheid.

Vecchia Torre beperkt bovendien het rendement in de wijngaard, waardoor de wijn van een bijzondere kwaliteit is. Daarnaast is flink geïnvesteerd in apparatuur die de tanks met witte wijn koelt, duurzaam gevoed met elektriciteit van zonnepanelen.

Deze kleinschalig geproduceerde witte wijn is sinds de introductie dan ook zeer succesvol en smaakt beduidend exclusiever dan de prijs doet vermoeden.

Het druivenras rolle is al jarenlang dé smaakmaker van witte wijnen in de Provence. In Italië heet deze druif vermentino en dat klinkt voor velen een stuk aantrekkelijker. Zelfs Franse wijnboeren gaan nu zo ver dat ook zij de in Frankrijk aangeplante rolle vermentino noemen.

Proefnotitie

Frisdroge witte wijn met nuances van fijn geel fruit en iets toast in de geur. De smaak is soepel, aangenaam en aanhoudend.

Drinken bij

Heerlijk bij vis, pasta en salades.


Houdbaarheid

Nu drinken, gemakkelijk houdbaar tot twee jaar na de oogst.

Onderscheidingen

De Grote Hamersma - maart 2023: 8.5 | Een heel karakteristieke witte.

Perswijn - februari 2023: ***(*) Goed tot zeer goed | Lekker sap, zoetzuur, droog

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vecchia Torre Vermentino Salento” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *