per fles
€ 19,75
19,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Sancerre La Galette – Sylvain Bailly

(1 klantbeoordeling)

De Sancerre La Galette van Sylvain Bailley heeft een heldere lichtgele tint, typerend voor een sauvignon blanc. De aroma’s van witte bloemen, citrus en menthol worden mooi vermengd met elkaar. De smaak is een combinatie van bloemen en mineralen en ze is zeer fris.

Deze wijn gaat zeer goed samen met schaal en schelpdieren en met gerijpte geitenkaasjes, zoals bijvoorbeeld de Crottin de Chavignol die ook uit deze streek afkomstig is. Ook is deze wijn zeer aangenaam als aperitief.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Lekker bij diverse vissoorten en een prachtige combinatie met Hollandse nieuwe! Ook heerlijk bij gerijpte geitenkaasjes.

Extra informatie

De Sancerre La Galette van Sylvain Bailly heeft een heldere lichtgele tint, typerend voor een sauvignon blanc wijn. De aroma's van witte bloemen, citrus en menthol worden mooi vermengd met elkaar. De smaak is een combinatie van bloemen en mineralen en is zeer fris.

Deze wijn gaat zeer goed samen met schaal en schelpdieren en met gerijpte geitenkaasjes, zoals bijvoorbeeld de Crottin de Chavignol die ook uit deze streek afkomstig is. Ook is deze wijn zeer aangenaam als aperitief.

De wijngaarden van het Domaine Sylvain Bailly bevinden zich voornamelijk in het dorp Bué en strekken zich uit naar de dorpen Sancerre, Amigny, Crézancy en Montigny. 80% van het oppervlak is aangeplant met sauvignon blanc voor de witte Sancerre en 20% met pinot noir voor de rode en rose Sancerre.

De druivenranken bestemd voor de witte Sancerre groeien met name op kalksteen (hard en met veel stenen), wat zorgt voor finesse en fruitigheid in de wijn.
De rode en rosé Sancerre komen van mergel- en kleikalksteen bodems.

Deze wijnmaker hecht veel waarde aan het beschermen van het milieu. Ze streven ernaar om de impact op het eco systeem te beperken, met name door de keuze en het gebruik van gewas beschermingsmiddelen en meststoffen te beheersen.

1 beoordeling voor Sancerre La Galette – Sylvain Bailly

  1. Danny en Ben 28 mei 2020

    Fruitig, fijne zuren, vol van smaak. Kortom: een topper!!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *