per fles
€ 16,40
15,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Von Buhl Spätburgunder Trocken

  • Fraai, complex en vooral elegant
  • Smeuïger en ronder van smaak dan zijn Franse tegenhanger
  • Verfijnde klasse!

Elegante Duitse rode wijn met de verfijnde geur van kruiden en kersen. De frisse en zachte smaak combineert goed met gevogelte, niet al te zware stoofschotels, parelhoen of fazant.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Extra informatie

Von Buhl Spätburgunder Trocken

Kan Duitse Spätburgunder zich meten met het grote voorbeeld uit de Bourgogne? In deze prijsklasse is de Spätburgunder van Von Buhl smeuïger en ronder van smaak dan zijn Franse tegenhanger.

De spätburgunderdruif is in Duitsland sterk in opkomst en vormt de solide basis voor rode topwijnen. Inmiddels is al 11% van de wijngaarden hiermee aangeplant. In relatief warme wijnstreken zoals de Rheinpfalz geeft deze druif excellente resultaten. Ontdek de Duitse variant van rode Bourgogne en proef deze fraaie, complexe en vooral elegante wijn.

In de zomermaanden ook heel geschikt als chique, licht gekoelde rode wijn bij salades met bijvoorbeeld gegrilde kip. Aanrader voor wie de fascinerende wereld van Pinot Noir wil leren kennen!

Drinken bij

Verfijnde klasse! Mooie wijn bij gevogelte, niet al te zware stoofschotels of vederwild, zoals parelhoen en fazant. Ook heel geschikt als chique, licht gekoelde rode zomerwijn bij salades met bijvoorbeeld gegrilde kip.

Proefnotitie

Helderrood van kleur, kruidig, verfijnd en met een zachte kersentoon in de geur. Deze fraaie Duitse rode wijn zet fris en zacht in en eindigt met een elegante en geurige afdronk.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf twee jaar na de oogst; goed houdbaar tot vijf jaar na de oogstdatum.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Von Buhl Spätburgunder Trocken” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *