sale
normaal per fles
€ 24,20
20,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen actie

Weingut von der Mark Engertstein Pinot Noir

  • Door Master of Wine Jürgen von der Mark
  • Puur, levendig en verfijnd
  • Heerlijk bij gevogelte, kalfsvlees of groentequiche

Heldere rode tint met iets evolutie en een fraai aroma van rijpe kersen, kruiden en eikenhout. De smaak is elegant en evenwichtig van structuur met een aanhoudende afdronk van rijp rood fruit en vanilletonen. Heerlijke wijn bij niet al te kruidige schotels van gevogelte, kalfsvlees of groenteschotels.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Wijnspijssuggestie

Heerlijke wijn bij niet al te kruidige schotels van gevogelte, kalfsvlees of groenteschotels.

Extra informatie

Weingut von der Mark Engertstein Pinot Noir

Hoge kwaliteit Pinot Noir is al lang niet meer uitsluitend afkomstig uit de bakermat Bourgogne. Dat bewijzen ook de Duitse Pinot Noirs van de talentvolle wijnmaker en Master of Wine Jügen von der Mark in Baden. Inmiddels bezit hij acht hectaren grond, waarvan het ruime merendeel met pinot noir is beplant.

Voor deze Engertstein selecteert Jürgen druiven van een wijngaard met kalksteenbodem op de Tuniberg, een heuvel iets ten zuiden van het imposante Kaiserstuhl-gebergte. Engertstein is een verwijzing naar de oude naam van deze regio. Het wijngaardbeheer gebeurt volgens biologische principes en Jürgen oogst de druiven met de hand.

Na de vergisting rijpt de wijn ongeveer vijftien maanden in kleine houten vaten, waarvan 10% nieuw. Het verleidelijke, geroosterde aroma van het eiken is hierdoor prachtig verweven met de verfijnde, rood fruit-aroma’s van de pinot noirdruif.

Dit is topklasse rode wijn die kan wedijveren met luxe Bourgognes, maar voor een fractie van de prijs. Hij toont zich nu voortreffelijk, maar ontwikkelt de komende twee à drie jaar verder op fles. Proef 'm snel en oordeel zelf!

Drinken bij
Heerlijke wijn bij niet al te kruidige schotels van gevogelte, kalfsvlees of groenteschotels.

Proefnotitie
Heldere rode tint met iets evolutie en een fraai aroma van rijpe kersen, kruiden en eikenhout. De smaak is elegant en evenwichtig van structuur met een aanhoudende afdronk van rijp rood fruit en vanilletonen.

Houdbaarheid
Nu op dronk, goed houdbaar tot zes jaar na de oogst.

Onderscheidingen
Perswijn - november 2023: 16,5/20 punten | Zeer goed tot excellent | Lekker fruit, goede tannine, balans, lengte

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut von der Mark Engertstein Pinot Noir” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *