per fles
€ 12,45
12,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Wente Morning Fog Chardonnay

(1 klantbeoordeling)

Prachtig goudgele kleur met in de neus aroma’s van rode appel, vanille en mooi geïntegreerde houttonen, de citrus en tropisch fruit vallen ook zeker op. Op het pallet hint van appel, getoast brood, boter en subtiel hout. Deze heerlijke Chardonnay is mond vullend met een halflange, verfrissende afdronk.

Heerlijk in combinatie met zeevruchten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Verenigde Staten

De Verenigde staten staat op de vierde plaats in de wereld qua productie van wijn. Californië is de belangrijkste staat en is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de wijnproductie in Amerika. Door het zonnige en warme klimaat kunnen de druiven goed rijpen en worden er mooie krachtige wijnen geproduceerd vol met aroma’s. Het paradepaardje van Californië is de zinfandel druif. Daarnaast wordt ook de chardonnay, cabernet sauvignon, shiraz, merlot en pinot noir verbouwd.

Wijnkaartbeschrijving

Op het pallet hint van appel, getoast brood, boter en subtiel hout. Mond vullend met een halflange, verfrissende afdronk.

Wijnspijssuggestie

Deze wijn is heerlijk in combinatie met zeevruchten of raviolli.

Extra informatie

Dankzij de mist die zich in de baai van San Francisco vormt, mag deze Wente Chardonnay zich morning fog noemen. Door de unieke ligging van de Livermore Valley drijft deze de mistbanken ver naar het oosten die op hun beurt koude lucht met zich meevoeren. Dit zorgt voor een mediterraan/ maritiem klimaat. Dit betekent dat zowel 's nachts als 's ochtends de druiven flink kunnen afkoelen tot dat de zon de mist oplost en de druiven van warmte voorziet. Op deze manier kunnen de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen, wat de kwaliteit van de druiven erg goed doet.

Deze heerlijke Wente Morning Fog Chardonnay wordt gemaakt van chardonnay druiven aangevuld met een klein gedeelte gewürztraminer. Deze Chardonnay heeft een prachtig goudgele kleur met in de neus aroma's van rode appel, vanille en mooi geïntegreerde houttonen. Opvallend zijn ook de geuren van citrus en tropisch fruit. Op het pallet hint van appel, getoast brood, boter en subtiel hout. Deze heerlijke chardonnay is mond vullend met een halflange, verfrissende afdronk.

Prachtig in combinatie met zeevruchten!

1 beoordeling voor Wente Morning Fog Chardonnay

  1. Dennis

    Eindelijk deze wijn online gevonden. We hebben deze wijn voor het eerst mogen proeven bij een JRE restaurant. Wat een fantastische wijn: vol, rond, dik, rijk: Echt value voor money!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.