per fles
€ 21,70
19,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

L’Arjolle Paradoxe Blanc

  • Eikengerijpte blend van viognier en sauvignon
  • Luxe, geconcentreerd & zeer gastronomisch
  • Concurreert met exclusieve witte Rhônewijnen

Indrukwekkende droge witte wijn met nuances van rijp tropisch fruit, toast en eikenhout. De smaak is rond, evenwichtig en aanhoudend in de afdronk: een wijn met elegantie, structuur en aromatische lengte.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Uitstekend bij vele visschotels of gevogelte.

Extra informatie

De indrukwekkende, in 2011 gelanceerde, witte Paradoxe is van een nog niet eerder bij Arjolle vertoond niveau. François Teisserenc trok alle registers open om een sublieme wijn te maken van voornamelijk viognier- (60%) en sauvignondruiven. Deze worden half september met de hand geplukt van een perceel met maar liefst 9000 wijnstokken per hectare.

Door deze plantdichtheid is er een sterke onderlinge concurrentie en blijft het rendement met 25 hectoliter per hectare ongekend laag voor het mediterrane klimaat in de Languedoc. Dit met viognier en sauvignon beplante perceel behoort dan ook tot de allerbeste kwaliteit wijngaarden van dit familiedomein.

De rijping vindt plaats in nieuwe eikenhouten fusten van vooraanstaande Bourgogne-tonneliers en blijft gedurende tien maanden in contact met de 'lie'. Over het resultaat kunnen we alleen maar lovend zijn. Kernwoorden als evenwicht, elegantie, frisheid, luxe, uiterst verfijnde houtdosering en lange afdronk zijn van toepassing.

Schenk de wijn, zoals goede sommeliers ook doen met exclusieve witte Bourgognes of Rieslings, uit een karaf. De beluchting zorgt voor een grote aromatische complexiteit. Kan moeiteloos op tafel bij de beste sterrenrestaurants!

Proefnotitie
Indrukwekkende droge witte wijn met nuances van rijp tropisch fruit, toast en eikenhout. De smaak is rond, evenwichtig en aanhoudend in de afdronk: een wijn met elegantie, structuur en aromatische lengte.

Drinken bij
Uitstekend bij vele visschotels of gevogelte.

Houdbaarheid
Op dronk vanaf 1 à 2 jaar na oogst en gemakkelijk tot 6 jaar houdbaar.

Onderscheidingen

  • Perswijn - mei/juni 2024: ***** Uitstekend | Goede vulling, mild zuur, bittertje, lengte

  • De Grote Hamersma - december 2023: Sterwijn | 9 |
    "Een Paradoxe. Het tegenpool-duo sauvignon blanc en viognier. Treden op op een plankier van in de boenwas gezet nieuw eiken. Boeit vanaf seconde één. Ananas uit het pannetje. Appel met kaneel. Perzikspat en abrikozendrang. Passerende passievrucht. Kokostraktatie. Nootjes in noga.

    Wederom klinkt er applaus. Grote wijn."

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “L’Arjolle Paradoxe Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *