per fles
€ 13,95
12,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Abadía de San Quirce 6 Meses Barrica

  • Van niet opgebonden, ongeënte tinto fino (tempranillo)
  • Zes maanden gerijpt in Frans en Amerikaans eiken
  • Vol rood met rijp fruit en specerijen

Volle, eikengerijpte rode wijn met een open geur van aalbes, rode pruim, kers, cacao en peper. De smaak is soepel en sappig met jammy rood fruit, een opwekkende frisheid en rijpe tannines. Intense finale met rokerig eiken, kersenpit en hazelnoot. Mooi om solo van te genieten, of bij gekruide lamshaas met couscous, stoofschotel met bonen en groene kruiden of pittige kazen.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Extra informatie

Abadía de San Quirce 6 Meses Barrica


Bodegas Abadía de San Quirce is een wijngoed met een missie: het behouden van de traditionele wijnbouwcultuur in Ribera del Duero en het doorgeven van unieke oude druivenstokken aan toekomstige generaties. Die oude planten geven namelijk wijnen met een optimale balans, aroma- en terroirexpressie.

Abadía de San Quirce bezit zelf 21 hectaren wijngaarden, daarnaast beheert het 80 hectaren wijngaarden in handen van lokale telers, die hun perceel vaak al voor generaties in de familie hebben. Alle wijngaarden zijn beplant met Ribera’s specialiteit: tinto fino, oftewel tempranillo. De stokken zijn tussen de vijftien en meer dan honderd jaar oud. Ze zijn niet opgebonden en staan op hun originele onderstok (bush vines, of cepas en vaso in het Spaans).

Wijnmaakster Diana Moreno Grávalos maakt deze Roble van de ‘jongste’ stokken die het wijngoed verzorgt. Jongste tussen aanhalingstekens, want dat zijn nog steeds stokken van vijftien tot vijfentwintig jaar; oud in de ogen van vele producenten. Ze staan aangeplant in wijngaarden op zo’n 800 meter hoogte, met zanderige bodems. Dit zorgt voor genoeg frisheid en elegantie.

Zoals de naam van de wijn al doet vermoeden, rijpt de Roble zes maanden in houten vaten van Frans en Amerikaans eiken. Het geeft een prachtige, klassieke Ribera, die heerlijk fruitig en jong toegankelijk is, maar ook diepte en concentratie heeft. Met z’n tonen van rijp, jammy fruit en specerijen is dit een heerlijke wijn voor bij stevige gerechten, zoals bonen met chorizo of geroosterde pompoen.

Drinken bij

Volle, eikengerijpte rode om solo van te genieten. Mooi bij gekruide lamshaas met couscous, stoofschotel met bonen en groene kruiden of pittige kazen.

Proefnotitie


Dieprode wijn met een open geur van aalbes, rode pruim, kers, cacao en peper. De smaak is soepel en sappig met jammy rood fruit, een opwekkende frisheid en rijpe tannines. Intense finale met rokerig eiken, kersenpit en hazelnoot.

Houdbaarheid


Nu mooi en houdbaar tot circa 5 jaar na de oogst.

Onderscheidingen
Perswijn - juli 2023: 15/20 punten | Goed tot zeer goed | Sappig en fruitig, rijpe tannine

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Abadía de San Quirce 6 Meses Barrica” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *