per fles
€ 9,70
8,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Abbotts & Delaunay Cabernet Sauvignon

  • Van druiven geoogst in de Cevennen en de Aude
  • Met tonen van blauwe bes, pruim, braam en iets toast
  • Lekker op zichzelf en bij de dagelijkse dis

Volle, soepele rode wijn met een open geur van blauwe bes, pruim, braam en lichte toast. Vol en sappig met rijp fruit, evenwichtige zuren en soepele tannines in de smaak. De afdronk is aanhoudend met tonen van laurier en cacao.om solo te drinken of bij de dagelijkse dis. Culinair breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij tortilla wrap met roergebakken groenten, broodje hamburger of pittige harde kazen.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Zoals het een rechtgeaard bourguignon betaamt, zet Laurent Delaunay ook in de Zuid-Franse Languedoc in op souplesse en doordrinkbaarheid. Neem nu deze heerlijk fruitige, volle, maar ook soepele Cabernet.

Laurent oogst een deel van de druiven op de uitlopers van de Cevennen en een deel in de Aude. Onder de Zuid-Franse zon kan de cabernet sauvignon perfect rijpen. Door relatief koele wijngaarden te selecteren, zorgt Laurent tegelijk voor voldoende frisheid in de druiven. De lage rendementen die hij hanteert, geven tot slot veel smaakconcentratie.

Eenmaal in de kelder ontsteelt Laurent de druiven. Hij laat de schillen geruime tijd inweken voor hij het sap laat vergisten. Na de vergisting voedt hij een klein deel van de wijn op in eikenhouten vaten, het overgrote merendeel in roestvrijstalen tanks.

Dit levert een heerlijk vol smakende, soepele rode wijn op, die meteen verleidt met z’n pure fruitsmaken van blauwe bes, pruim en braam en een vleug toast. Deze Cabernet is soepel genoeg om solo te drinken, maar is ook een perfecte kandidaat voor bij de dagelijkse maaltijd.

Drinken bij

Volle, soepele rode wijn om solo te drinken of bij de dagelijkse dis. Culinair breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij tortilla wrap met roergebakken groenten, broodje hamburger of pittige harde kazen.

Proefnotitie

Jeugdige, robijnrode wijn met een open geur van blauwe bes, pruim, braam en lichte toast. Vol en sappig met rijp fruit, evenwichtige zuren en soepele tannines in de smaak. De afdronk is aanhoudend met tonen van laurier en cacao.

Houdbaarheid

Nu mooi; gemakkelijk houdbaar tot 5 jaar na de oogst.

Onderscheidingen


  • Perswijn - mei/juni 2024: **** Zeer goed | Cassis, zoethout, kruidig

  • De Grote Hamersma - december 2023: 8,5 | Spicy en vlezige cabernet sauvignon

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Abbotts & Delaunay Cabernet Sauvignon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *