per fles
€ 14,90
13,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Alvear Cream

  • Heerlijke Montilla, gemaakt van uitsluitend px-druiven
  • Rijpte tien jaar op Amerikaans eiken
  • Ruikt naar noten, krenten, karamel en gekonfijte vruchten

Spaanse rode, sherry getypeerde wijn met de krachtige geur van noten, krenten, karamel en gekonfijte vruchten. De smaak is volzoet. Past zowel bij paté als bij desserts met gekonfijte vruchten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Extra informatie

Alvear Montilla-Moriles Cream

De Zuid-Spaanse wijnstreek Montilla-Moriles heeft slechts bij ingewijden de reputatie die het verdient. De meeste wijn wordt namelijk verkocht aan de vele handelshuizen in het nabijgelegen sherry gebied. Volkomen legaal overigens want de wijnwet in het sherrygebied staat toe dat de druiven of wijnen ook uit Montilla mogen komen. De reden waarom sherrybodegas in Montilla kopen is de hoge kwaliteit van de pedro ximenez druif die hier, dankzij de warmte, veel beter rijpt dan in Jerez. Een mooi voorbeeld hiervan is de cream van de top bodega Alvear. Gemaakt van uitsluitend PX druiven en geassembleerd uit zeer zoete wijn en droge Oloroso, een oude, gerijpte fino. De cream rijpt gedurende 10 jaar op 500 liter grote fusten van Amerikaans eikenhout in het karakteristieke solera systeem.

Drinken bij

Past zowel bij paté als bij desserts met gekonfijte vruchten.

Proefnotitie

Helder bruinoranje van tint en krachtig geurend naar noten, krenten, karamel en gekonfijte vruchten. Volzoet van smaak, met een ronde en aromatische afdronk met gerijpte nuances.

Houdbaarheid

Nu op dronk, eenmaal geopend lang houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alvear Cream” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *