per fles
€ 7,70
7,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

L’Arjolle Cotes De Thongue Rood

De rode Arjolle is een assemblage van hoofdzakelijk cabernet sauvignon en cabernet franc, aangevuld met merlot. Tijdens de gisting weken de druiven een relatief korte tijd in, waardoor de smaak toegankelijk en aangenaam soepel blijft. In combinatie met het jeugdige fruit is dit dé wijn voor alledag: altijd toegankelijk en – eventueel licht gekoeld – heerlijk als aperitief, maar ook uitstekend als begeleidende wijn aan tafel.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Toegankelijke Franse rode wijn met een intens aroma van vers rood fruit en een sappige, volle smaak. Lekker bij verschillende voorgerechten, charcuterie en licht gekruide maaltijden.

Wijnspijssuggestie

Lekker bij verschillende voorgerechten, charcuterie en licht gekruide maaltijden.

Extra informatie

De rode Arjolle is een assemblage van hoofdzakelijk cabernet sauvignon en cabernet franc, aangevuld met merlot. Tijdens de gisting weken de druiven een relatief korte tijd in, waardoor de smaak toegankelijk en aangenaam soepel blijft.

In combinatie met het jeugdige fruit is dit dé wijn voor alledag: altijd toegankelijk en - eventueel licht gekoeld - heerlijk als aperitief, maar ook als uitstekende, begeleidende wijn aan tafel.

Aan een goede huiswijn herken je de beste wijnmakers
De ambitie van veel producenten om topwijnen te maken, resulteert er vaak in dat vooral hun duurste en beperkt beschikbare wijnen van hoge kwaliteit zijn. Naar onze mening herken je de kwaliteit van een producent juist aan zijn huiswijnen. Als die goed zijn, dan zijn de niveaus daarboven dat zeker!

Dit is het geval bij Domaine de l'Arjolle in Zuid-Frankrijk. De familie Teisserenc beseft als geen ander dat een goede huiswijn uitnodigt om een hoger gepositioneerde wijn van dezelfde producent ook te proberen. De beide huiswijnen, l'Arjolle wit en rood, staan in de top tien van meest verkochte wijnen en bieden een uitstekende prijs-plezierverhouding. Kent u ze nog niet? Probeer dan gerust eens een paar flessen.

Drinken bij
Prima bij vele voorgerechten, charcuterie en licht gekruide gerechten.

Proefnotitie
Heerlijk jeugdige wijn. Volrood van kleur en met een intens aroma van vers rood fruit. De smaak is sappig, maar vol en toegankelijk. Fruitig en doordrinkbaar!

Houdbaarheid
Nu drinken, goed houdbaar tot twee à drie jaar na de oogst.

Onderscheidingen
Perswijn - januari 2022: ***(*) Goed tot zeer goed | Bramen, kersen, olijven, peper, licht, fruitig, tannine

Perswijn Wijnconcours - Voorjaar/Zomer 2018: Winnaar | Beste rode wijn tot € 7,50:
Het knappe is dat deze wijn, een combinatie van de twee klassieke rassen van de Bordeaux, ook echt iets weg heeft van een Bordeaux, door het typische fruit en door zijn elegante karakter. Tegelijk is hij mooi rijp.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “L’Arjolle Cotes De Thongue Rood” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *