per fles
€ 14,75
13,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Aylés Vino de Pago Senda de Leñadores

  • Van druiven uit hooggelegen wijngaard met laag rendement
  • Rijk, vol en krachtig, met luxe eikenhout en lange afdronk
  • Een ware ontdekking voor een scherpe prijs

Fraaie wijn met een volrode kleur en een intens aroma van rijp rood fruit, toffee en eikenhoutaroma’s. De smaak zet fris en krachtig in en ontwikkelt zich evenwichtig met rijpe tannine en een geurige afdronk. Goed te combineren met vele mild gekruide gerechten van de grill of uit de oven.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Wijnkaartbeschrijving

Fraaie wijn met een volrode kleur en een intens aroma van rijp rood fruit, toffee en eikenhoutaroma's.

Wijnspijssuggestie

Goed te combineren met vele mild gekruide gerechten van de grill of uit de oven.

Extra informatie

Aylés Vino de Pago Senda de Leñadores

Pago is het exclusieve Spaanse kwaliteitslabel voor individuele producenten, vergelijkbaar met de Franse grand cru-classificatie. Er zijn nog maar negentien wijnhuizen in deze top-categorie. Ze onderscheiden zich door hun ligging en kwaliteit. De voornaamste voorwaarden zijn dat er uitsluitend eigen druiven gebruikt mogen worden en dat de wijnen van topkwaliteit moeten zijn.

Sinds 2011 mag Ramón Reula uit Zaragoza een deel van zijn productie op Finca Aylés ‘Pago’ noemen. In het hart van Aragon, in een extreem continentaal microklimaat, verwezenlijkte hij zijn droom en creëerde hij een fantastisch wijngoed. Zijn beste wijn, Senda de Leñadores, is gemaakt van garnacha, tempranillo, merlot en cabernet sauvignon.

De hooggelegen wijngaard is sinds 2017 in biologische conversie en produceert nog geen dertig hectoliter per hectare. De druiven rijpen er geleidelijk, zijn geconcentreerd en hebben de kenmerkende Aragon-frisheid. Ze worden ‘s nachts geoogst.

Na de vergisting in roestvrijstalen tanks volgt de melkzuurgisting in kleine fusten van Frans eikenhout. Hierin rijpt deze prachtige wijn vervolgens nog tien maanden. Dit is een indrukwekkende, moderne Spaanse rode topwijn met rijpe fruittonen, luxe eikenhout en een krachtige, volle en aanhoudende smaak.

Drinken bij
Goed te combineren met vele mild gekruide gerechten van de grill of uit de oven.

Proefnotitie
Fraaie wijn met een volrode kleur en een intens aroma van rijp rood fruit, toffee en eikenhoutaroma's. De smaak zet fris en krachtig in en ontwikkelt zich evenwichtig met rijpe tannine en een geurige afdronk.

Houdbaarheid
Op dronk vanaf drie jaar na oogst, goed houdbaar tot zes à zeven jaar.

Onderscheidingen
  • Perswijn - februari 2024: **** Zeer goed | Stevig en intens

  • JamesSuckling.com | Zekun Shuai - juni 2023: 92/100 punten | Juicy on the palate with a medium to full body

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aylés Vino de Pago Senda de Leñadores” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *